Αρχική Νέα O 14ρονος αυτιστικός Τζέικομπ έχει υψηλότερο IQ από τον Αϊνστάιν

O 14ρονος αυτιστικός Τζέικομπ έχει υψηλότερο IQ από τον Αϊνστάιν

autism11n-1-web

Κάποιες φορές, οι ιστορίες των απλών ανθρώπων της διπλανής πόρτας γίνονται τα μεγαλύτερα παραδείγματα ζωής για τους υπόλοιπους απλούς ανθρώπους της διπλανής πόρτας. Έτσι, και η ιστορία του 14χρονου Τζέικομπ Μπαρνέτ, ο οποίος διεγνώσθη σε ηλικία δύο ετών με αυτισμό και οι θεράποντες γιατροί είχαν πει στη μητέρα του ότι το παιδί δεν θα μάθει ποτέ ούτε να δένει τα κορδόνια των παπουτσιών του. Ο Τζέικομπ όχι μόνο έμαθε να δένει και να ξεδένει (εννοείται) τα κορδόνια του, αλλα και να διαβάζει αφήνοντας με το στόμα ανοιχτό τους γιατρούς, ενώ σήμερα διαπρέπει στον τομέα της κβαντικής φυσικής.

Όσον αφορά την εξέλιξή του, η μητέρα του δήλωσε ότι πιστεύει πως αυτή η θεαματική εξέλιξη του Τζέικομπ οφείλεται στο γεγονός ότι τον άφησαν ελεύθερο να είναι ο εαυτός του. Ποτέ οι γονείς του δεν του επέβαλαν μια λίστα πραγμάτων να κάνει, στα πλαίσια μιας θεραπείας, τα οποία στην ουσία και δεν θα μπορούσε να κάνει, αλλά τον βοήθησαν να μάθει τον κόσμο μέσα από τις απορίες του και τα ερωτηματικά του.

Όπως αναφέρει το BBC, ο 14χρονος σήμερα Τζέικομπ κάνει το μάστερ του στην Αστροφυσική στο Πανεπιστήμιο Indiana University-Purdue University Indianapolis (IUPUI) και , σύμφωνα με τους καθηγητές του, είναι ένας από τους πλέον ελπιδοφόρους ερευνητές στον τομέα της κβαντικής φυσικής. Για τα διεθνή ΜΜΕ, είναι θέμα χρόνου να τεθεί υποψήφιος για Νόμπελ.

Επιπλέον, ο Τζέικομπ διευθύνει την δική του φιλανθρωπική οργάνωση, με τίτλο «Jacob’s Place», και στόχο έχει να ενημερώσει το κοινό για τον αυτισμό αλλά και να καταρρίψει τους σχετικούς μύθους.

Αφορμή για την δημοσιότητα που απολαμβάνει αυτή την στιγμή ο Τζείκομπ αποτελεί το βιβλίο, υπό τον τίτλο: «Το αγόρι που μιλούσε με τους πλανήτες» (κυκλοφορεί σε ένα μήνα στα ελληνικά από τις εκδόσεις Ψυχογιός) που έγραψε η μητέρα του για να καταθέσει την συγκλονιστική μαρτυρία της και να διηγηθεί πώς βοήθησε το παιδί της να καλλιεργήσει την ασύλληπτη ιδιοφυΐα του.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.