Ο 14χρονος Κλεάνθης εμβολιάστηκε «για να νιώσει ασφαλής με τους φίλους και για τον παππού που είναι σε ευπαθή ομάδα»

Ο 14χρονος Κλεάνθης εμβολιάστηκε «για να νιώσει ασφαλής με τους φίλους και για τον παππού που είναι σε ευπαθή ομάδα»

Εμβολιασμένα με τουλάχιστον μία δόση ή με προγραμματισμένο ραντεβού είναι στην Ελλάδα σχεδόν το 1 στα 10 παιδιά, ηλικίας από 12 έως 14 ετών (11%) και λίγο πάνω από τους 2 στους 10 έφηβους, από 15 έως 17 ετών (23%). Ωστόσο, τα ποσοστά των εμβολιασμών παιδιών και εφήβων τις τελευταίες ημέρες και ενόψει του ανοίγματος των σχολείων, επιταχύνονται σχετικά.

«Μάχη» με τον χρόνο για τον εμβολιασμό των μαθητών

Όλοι οι επιστήμονες, αλλά και η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, δηλώνουν ανήσυχοι για το άνοιγμα των σχολείων. Τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού στα παιδιά είναι αμφίβολο εάν θα προσφέρουν ικανοποιητική προστασία από τη διάδοση της Covid-19, ώστε να μπορέσει να διασφαλιστεί η δια ζώσης λειτουργίας της εκπαίδευσης.

Γιατί εμβολιάστηκες Κλεάνθη;

Xαρακτηριστικό το παράδειγμα του 14χρονου Κλεάνθη που εμβολιάστηκε χθες στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης Βοστάνειο με την δεύτερη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού της Pfizer.

Όπως δήλωσε stonisi.gr  «Όλα τα άλλα εμβόλια που μου έκαναν τα έκανα γιατί οι γονείς μου έλεγαν ότι έπρεπε. Μωρό ήμουνα, δεν ήξερα και δεν είχα γνώμη. Αλλά τώρα το εμβόλιο έγινε γιατί εγώ είπα πώς έπρεπε. Έπρεπε να νιώσω ασφαλής με τους φίλους μου, τους γονείς μου, τον παππού μου που ανήκει σε ευπαθή ομάδα» λέει.

Σε μια εβδομάδα θα πάει στην Γ΄ τάξη του Γυμνασίου σε ένα από τα Γυμνάσια της πόλης. «Πέντε φίλοι μου έχουν ήδη εμβολιαστεί και τις επόμενες μέρες θα εμβολιαστούν και άλλοι. Μόνο έτσι μπορούμε να κάνουμε όλα όσα θέλουμε. Να απελευθερωθούμε»

«Στο σπίτι μας όλοι οι μεγαλύτερης ηλικίας είναι εμβολιασμένοι. Οι γονείς μου πρώτοι απ’ όλους. Αλλά και οι δυο μικρότερες αδελφές μου θα εμβολιαστούν μόλις επιτραπεί αυτό να γίνεται στην ηλικίας τους».

Τον ρωτήσαμε αν είχε, αν έχει κάποια παρενέργεια. «Στην πρώτη δόση κοιμήθηκα λίγο παραπάνω» λέει και «προσθέτει αμέσως «αλλά δεν ξέρω αν αυτό ήταν παρενέργεια του εμβολίου ή απλά το ήθελα».

To μήνυμα που στέλνει στους αρνητές του ιού και τους αντιεμβολιαστές

Όσον αφορά τα όσα διαδίδονται περί μη ύπαρξης κορονοιού και παρενέργειες του εμβολίου από αρνητές του κορονοιού και αντεμβολιαστές ο Κλεάνθης είναι κάθετος. «Εμπιστεύομαι λέει την επιστήμη και τα όσα λέγονται είναι ανοησίες. Το εμβόλιο είναι όπλο ενάντια σε μια αρρώστια.

Όπως στο παρελθόν τα εμβόλια άλλαξαν τη ζωή εκατομμυρίων συνανθρώπων μας έτσι θα γίνει και τώρα. Θα γελάμε με τα όσα λένε σήμερα για τσιπάκια και έλεγχος. Μόνο για εξωγήινους δεν έχουν πει.

Αλλά εμείς στο μέλλον που διαλέξαμε τη σωστή πλευρά θα γελάμε και γιατί με το εμβόλιο που κάναμε αλλάξαμε λίγο τον κόσμο. Τον κάναμε καλύτερο».

Ρωτάμε τον Κλεάνθη αποχαιρετώντας τον τι δουλειά θέλει να κάνει όταν μεγαλώσει. «Θέλω να γίνω γιατρός απαντά με σιγουριά. Θέλω να βοηθήσω τους συνανθρώπους μου».

Διαβάστε επίσης:

Πρωταγωνίστρια “Γης της Ελιάς”: «Aνακάλυψα ότι έχω καρκίνο ενώ ήμουν σε διαδικασία εξωσωματικής. Το αγέννητο μωρό με έσωσε»

Το να ξαπλώνεις δίπλα στο παιδί σου μέχρι να αποκοιμηθεί δεν είναι “κακή συνήθεια”

“Ανοιχτή” η υποχρεωτικότητα εμβολιασμού στους εκπαιδευτικούς – Οι παιδίατροι θα εμβολιάζουν τα παιδιά