Ο 15χρονος Χρήστος Φιαμέγκος και το 3ο βραβείο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Microsoft

114h985h98

Είναι 15 ετών, φυσικά άριστος μαθητής (βγάζει ολοστρόγγυλο 20άρι στην τελική βαθμολογία της χρονιάς) και μόλις ξεκίνησε να φοιτά στην Α’ Λυκείου του σχολείου της «Ελληνικής Παιδείας». Όχι συνηθισμένη περίπτωση, αλλά από εκείνες τις περιπτώσεις όπου το συγκροτημένο μυαλό του μαθητή δείχνει από νωρίς ότι θα τον πάει μακριά.

Ο Χρήστος ξεκίνησε τη φετινή σχολική χρονιά κουβαλώντας στη σάκα του ένα πολύτιμο έπαθλο, αφού αναδείχτηκε τρίτος νικητής του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Microsoft, έναν διαγωνισμό σκληρό, στον οποίο έλαβαν μέρος 650.000 νέοι από 100 κράτη.
Ο νεαρός μαθητής ταξίδεψε στην Ουάσινγκτον των Ηνωμένων Πολιτειών στις αρχές Αυγούστου, για να συμμετάσχει στον ετήσιο διαγωνισμό πληροφορικής της Microsoft για νέους ηλικίας 13 έως 22 ετών. «Διαγωνίστηκα στην κατηγορία Microsoft Excel 2007. Κλήθηκα σε διάστημα 50 λεπτών να επιλύσω σύνθετα ακαδημαϊκά και επιχειρησιακά σενάρια χρησιμοποιώντας συναρτήσεις. Στην κατηγορία μου συμμετείχαν περίπου 25 διαγωνιζόμενοι, ενώ συνολικά στο διαγωνισμό αναμετρήθηκαν περίπου 100». Ο Χρήστος Φιαμέγκος είχε καταφέρει να προκριθεί στους τελικούς της Ουάσινγκτον μεταξύ περίπου 650.000 διαγωνιζόμενων από 100 χώρες.

«Λάμβανα μέρος στους διαγωνισμούς της Microsoft, μέσω του προγράμματος πληροφορικής του σχολείου μου. Εκείνος που συνέβαλε τα μέγιστα στην πρόκρισή μου και την επιτυχία μου ήταν ο δάσκαλός μου, υπεύθυνος Πληροφορικής του σχολείου μου και ακαδημαϊκός διευθυντής του φροντιστηρίου Knowledge Dynamics, Αλέξης Γεωργαντίδης», λέει ο Χρήστος Φιαμέγκος ο οποίος ασχολείται με τους υπολογιστές από την ηλικία των 8 ετών, όταν απέκτησε όπως λέει τον πρώτο του ηλεκτρονικό υπολογιστή. «Δεν επρόκειτο για διαγωνισμό προγραμματισμού, αλλά για πρωτάθλημα με αντικείμενο τα προγράμματα της Microsoft», διευκρινίζει ο 15χρονος, ο οποίος δεν σκοπεύει να σπουδάσει και να ασχοληθεί με την πληροφορική, ονειρεύεται όμως να ακολουθήσει το δρόμο της ιατρικής και συγκεκριμένα της ιατρικής έρευνας. «Δεν με ελκύει ιδιαίτερα ο προγραμματισμός, θέλω να ασχοληθώ με την ιατρική έρευνα» λέει, ενώ σκέφτεται το μέλλον του στο εξωτερικό, αφού η Ελλάδα δεν παρουσιάζει ιδιαίτερη ανάπτυξη σε αυτόν τον τομέα, όπως εξηγεί. Άλλωστε, εξηγεί «ο τρόπος ζωής στις ΗΠΑ, όσο τις έζησα, μου άρεσε. Νομίζω θα μπορούσα να ζήσω και να εργαστώ εκεί, αλλά και οπουδήποτε αλλού».
Microsoft-1