Ο 18χρονος Χάρης που σαρώνει τα μαθηματικά βραβεία στην εκμπομπή «Ες αύριον τα σπουδαία: Πορτραίτα του αύριο» (3/2/2013)


Στο σημερινό επεισόδιο ταξιδεύουμε στο Λιτόχωρο Πιερίας, στους πρόποδες του Ολύμπου, όπου συναντάμε τον 18χρονο απόφοιτο Λυκείου Χάρη Τσαμπασίδη.
Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο ταλέντο στα Μαθηματικά, που με την εργατικότητα του κατόρθωσε από το μικρό χωριό του να διακριθεί επανειλημμένα σε πανελλήνιους και διεθνείς διαγωνισμούς Μαθηματικών.
Λίγο πριν φύγει για να σπουδάσει στο Κέμπριτζ της Αγγλίας, ο Χάρης απαντά στις ερωτήσεις μας για τα Μαθηματικά και την προσωπική του πορεία. Παράλληλα, οι καθηγητές του, ο πατέρας του, και ο Γραμματέας της Μαθηματικής Εταιρείας μιλούν για τον Χάρη και ξεδιπλώνουν την ιστορία του.

ΝΕΤ:  Κυριακή 3/2/2013, στις 18.15

Σκηνοθεσία: Βασίλης Κεσίσογλου
Έρευνα: Σταυριανή Δούνια
Φωτογραφία: Δημήτρης Μαυροφοράκης
Ηχοληψία: Δημήτρης Βασιλειάδης

Η εκπομπή «Ες αύριον τα σπουδαία: Πορτραίτα του αύριο» είναι σειρά ντοκιμαντέρ, παραγωγής της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών, μέσα από την οποία προβάλλονται οι νέοι επιστήμονες, καλλιτέχνες, επιχειρηματίες και αθλητές που καινοτομούν και δημιουργούν με τις ίδιες τους τις δυνάμεις. Η σειρά αναδεικνύει τα ιδιαίτερα γνωρίσματά και πλεονεκτήματά της νέας γενιάς των συμπατριωτών μας, αυτών που θα αναδειχθούν στους αυριανούς πρωταθλητές στις επιστήμες, τις τέχνες και την κοινωνία.
Όλοι αυτοί οι νέοι άνθρωποι, άγνωστοι ακόμα στους πολλούς ή ήδη γνωστοί, αντιμετωπίζουν δυσκολίες, κακοτοπιές και πρόσκαιρες αποτυχίες που όμως δεν τους αποθαρρύνουν. Δεν έχουν ίσως τις ιδανικές συνθήκες για να πετύχουν ακόμα το στόχο τους, αλλά έχουν πίστη στον εαυτό τους και τις δυνατότητές τους. Ξέρουν ποιοι είναι, πού πάνε και κυνηγούν το όραμά τους με όλο τους το είναι.
Μέσα από τη σειρά προβάλλεται η ιδιαίτερη προσωπικότητα, η δημιουργική ικανότητα και η ασίγαστη θέλησή τους να πραγματοποιήσουν τα όνειρα τους, αξιοποιώντας στο μέγιστο το ταλέντο και την σταδιακή τους αναγνώρισή από τους ειδικούς και από το κοινωνικό σύνολο, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
Τη σκηνοθεσία των επεισοδίων υπογράφουν διακεκριμένοι Έλληνες σκηνοθέτες, όπως η Κλεώνη Φλέσσα, ο Ανδρέας Μαριανός, η Λένα Βουδούρη, ο Μιχάλης Λυκούδης, ο Σπύρος Ταραβήρας, ο Σπύρος Πετρόπουλος, η Γεωργία Γρηγορίου κ.α.