Αρχική Infokids Υγεία "Ο 4χρονος γιος μου ετοιμάζεται για χειρουργείο. Με ανησυχεί πολύ η αναισθησία..."

"Ο 4χρονος γιος μου ετοιμάζεται για χειρουργείο. Με ανησυχεί πολύ η αναισθησία..."

Στα παιδιά, πλην ελάχιστων εξαιρέσεων, όλες οι χειρουργικές επεμβάσεις γίνονται κάτω από γενική αναισθησία. Ο φόβος δεν αφήνει το παιδί να συνεργαστεί ακόμα και για απλές επεμβάσεις. Πρέπει σήμερα πλέον, τον 21ο αιώνα, να πάψουμε να θεωρούμε τη γενική αναισθησία σαν κάτι επικίνδυνο. Τα σύγχρονα φάρμακα της αναισθησίας δεν προκαλούν ποτέ αλλεργίες και είναι εντελώς ακίνδυνα για τον οργανισμό του παιδιού, επισημαίνει ο Γεώργιος Α. Ζουπάνος, Χειρουργός Ουρολόγος - Παιδοουρολόγος. Στο παιδί οι αντενδείξεις για γενική αναισθησία είναι πάρα πολύ σπάνιες. Επίσης, μπορεί η αναισθησία να επαναλαμβάνεται όταν αυτό χρειάζεται σε σύντομα χρονικά διαστήματα.

Φυσικά, το παιδί θα πρέπει να έχει καθαρό αναπνευστικό σύστημα κι αν τύχει και αρρωστήσει με ίωση, λοίμωξη ή παιδιατρική ασθένεια λίγο πριν την επέμβαση, αλλάζουμε απλώς την ημερομηνία της. Οι αναισθησίες πρέπει πάντα να γίνονται από εξειδικευμένους αναισθησιολόγους που κοιμίζουν μόνο παιδιά, όπως εμείς χειρουργούμε μόνο παιδιά. Ο κόσμος του παιδιού είναι ξεχωριστός και θα πρέπει ο αναισθησιολόγος να «αισθάνεται σπίτι του».

Όταν τηρηθούν όλοι αυτοί οι κανόνες, το παιδί κοιμάται και ξυπνάει σαν αγγελούδι χωρίς πόνο, διότι ο αναισθησιολόγος εκτός από τα φάρμακα που θα κοιμίσουν το παιδί, χρησιμοποιεί και ενδοφλέβια αναλγησία. Ο χειρουργός επίσης προσθέτει στην περιοχή της επέμβασης τοπική αναισθησία. Με τον συνδυασμό όλων αυτών, το παιδί δεν πονάει και κρατάει μια καλή ανάμνηση της επέμβασης.

Στα μοντέρνα παιδοχειρουργικά κέντρα το παιδί κοιμάται και ξυπνάει στην αγκαλιά των γονέων του. Με αυτόν τον τρόπο δεν υπάρχει ο τόσο δυσάρεστος αποχωρισμός του παιδιού από τους γονείς του σε μια στιγμή που μέσα στο μυαλό του βασιλεύουν αισθήματα φόβου, αβεβαιότητας και ανασφάλειας. Οι γονείς των οποίων το παιδί έχει κοιμηθεί και χειρουργηθεί κάτω από τέτοιες συνθήκες φιλικής ασφάλειας, θα σας διαβεβαιώσουν ότι σε μια ενδεχόμενη δεύτερη επέμβαση, δεν θα έχουν ίχνος φόβου.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.