Αρχική Ρωτήστε τον ειδικό "Ο 4χρονος γιος μου θέλει αδερφάκι, αλλά ο σύζυγός μου εδώ και 2 χρόνια είναι άνεργος..."

"Ο 4χρονος γιος μου θέλει αδερφάκι, αλλά ο σύζυγός μου εδώ και 2 χρόνια είναι άνεργος..."

healthy_relationship_between_mom_and_sonΓεια σας,

Είμαι μαμά ενός τετράχρονου, ο οποίος μου ζητάει εδώ και κάποιο διάστημα αδερφάκι. Έχουμε αρχίσει με τον σύζυγο μου να το σκεφτόμαστε. Να σας ενημερώσω ότι ο λόγος που μέχρι τώρα δεν το είχαμε σκεφτεί / αποφασίσει είναι η ανεργία του συζύγου μου (είναι ήδη 2 χρόνια άνεργος). Πιστεύετε ότι η διαφορά ηλικίας που θα έχουν τα παιδιά (εάν φυσικά έρθει το δεύτερο) είναι πολύ μεγάλη και δεν θα έχουν επαφή όπως μου λένε πολλοί; Ή δεν παίζει τόσο σημαντικό ρόλο;

Απαντά η Μπριντάκη Παρασκευή, Ψυχολόγος-Οικογενειακή Θεραπεύτρια-Παιδοψυχολόγος

Η απόφαση να μεγαλώσετε την οικογένεια σας κατά ένα μέλος δεν επηρεάζεται τόσο από την διαφορά ηλικίας των παιδιών όσο κατά πόσο αισθάνεστε έτοιμοι για αυτό το βήμα. Σε αυτή την φάση είναι σκόπιμο να συζητήσετε ανοιχτά τα συναισθήματα σας, να εκφράσετε τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς σας. Είναι σημαντικό να υπάρχει κατανόηση και αλληλοϋποστήριξη τόσο σε πρακτικό όσο και σε ψυχολογικό επίπεδο.

Μπριντάκη Παρασκευή
Ψυχολόγος – Οικογενειακή Θεραπεύτρια – Παιδοψυχολόγος
Email: evi_mprintaki@yahoo.gr
Τηλ: 6936637612 / 211 4048794
www.greekpsychologist.com


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.