Αρχική Ρωτήστε τον ειδικό Ο 4χρονος γιος μου τον τελευταίο καιρό χοντραίνει την φωνή του επίτηδες....

Ο 4χρονος γιος μου τον τελευταίο καιρό χοντραίνει την φωνή του επίτηδες....

DSC_0795"Ο γιος μου είναι 4 χρόνων. Το τελευταίο καιρό, εδώ κι ένα μήνα περίπου, ενώ μιλάει πεντακάθαρα από πολύ μικρός και λέει λέξεις τεράστιες και δύσκολες χωρίς συντακτικά λάθη, παρατήρησα ότι αλλάζει την φωνή του μιλώντας παιδιάστικα, τονίζοντας το σ (το κάνει παχύ) και χοντραίνει την φωνή του επίτηδες. Δεν μιλάει παιδιάστικα χρησιμοποιώντας λέξεις μωρουδίστικες, λέει κανονικά αυτό που θέλει να πει , απλά αλλάζοντας την φωνή του. Πώς να το αντιμετωπίσω;"

Aπαντά η Παρασκευή Μπριντάκη, Ψυχολόγος-Οικογενειακή Θεραπεύτρια-Παιδοψυχολόγος

Μπαίνω στον πειρασμό να αναρωτηθώ εάν υπήρξε κάποια σημαντική αλλαγή στην ζωή σας. Ο μικρός εκφράζει με έμμεσο τρόπο την ανάγκη του για περισσότερη προσοχή. Χρειάζεται ψυχραιμία και σταθερότητα. Αποφύγετε να απαντάτε με τον ίδιο τρόπο ομιλίας που χρησιμοποιεί. Παρατηρήστε πότε το κάνει και γιατί. Τι ζητά από εσάς; Πώς αντιδράτε στις απαιτήσεις του;

Μπριντάκη Παρασκευή
Ψυχολόγος-Οικογενειακη Θεραπεύτρια-Παιδοψυχολογος
Τηλ.: 6936637612/ 2155300652
http://www.greekpsychologist.com/


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter