Αρχική Ρωτήστε το δικηγόρο «Ο αδερφός μου πήρε δάνειο και η μητέρα μας έγινε εγγυητής. Εκείνος όμως χρωστάει στην τράπεζα και στην εφορία...»

«Ο αδερφός μου πήρε δάνειο και η μητέρα μας έγινε εγγυητής. Εκείνος όμως χρωστάει στην τράπεζα και στην εφορία...»

«Ο αδερφός μου πήρε ένα δάνειο και η μητέρα μου έγινε εγγυητής. Εκείνος όμως χρωστάει στην τράπεζα και στην εφορία. Υπάρχει περίπτωση η τράπεζα να κυνηγήσει τον εγγυητή για να πληρώσει εκείνος; Το θέμα είναι ότι το σπίτι που μένει η μητέρα μου θα γίνει δικό μου. Δεν έχει γίνει όμως η διαθήκη. Εάν κάνει συμβόλαιο και το γράψει σε μένα, η τράπεζα δεν θα μπορέσει να πάρει την περιουσία μου, έτσι; Θα πάρει τις περιουσίες μόνο του αδέρφου μου; Επίσης, έχουμε δύο εξοχικά μισά-μισά. Σε εκείνη την περίπτωση τι γίνεται;»

Απάντηση του δικηγόρου Ιωάννη Π. Αλαβάνου

Ο εγγυητής ευθύνεται όπως και ο πρωτοφειλέτης, απεριορίστως και εις ολόκληρον, συνεπώς αν δεν πληρώσει ο πρωτοφειλέτης, η τράπεζα θα στραφεί κατά του εγγυητού. Καλή σκέψη είναι να σας μεταβιβάσει το σπίτι η μητέρα σας, πριν την ύποπτο περίοδο, όπου η τράπεζα μπορεί να ισχυριστεί ότι το κάνατε δολίως και να κατηγορηθείτε για καταδολίευση δανειστών.

Με εκτίμηση,
Ιωάννης Π. Αλαβάνος

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΙΑΝΝΗ Π. ΑΛΑΒΑΝΟΥ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ
Κάνιγγος 27, 106 82 Αθήνα
+30210 3816555, +306932618706
fax: +30210 3816555
E-mail: jalavano@otenet.gr
www.alavanos.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter