Ο αφάνταστα συγκινητικός τρόπος να τιμήσει αυτή η οικογένεια την γιαγιά στην κηδεία της

Όταν η Margaret Hubl άφησε την τελευταία της πνοή στα 89 της χρόνια, τον Ιούλιο του 2016, σηματοδότησε το τέλος μιας ολόκληρης εποχής για την πολυαγαπημένη της οικογένεια. Ωστόσο, η οικογένειά της ήξερε, ότι δεν χρειαζόταν να ψάξει πολύ για να βρει ένα αναμνηστικό της γιαγιάς που θα θύμιζε σε όλους πόσο πολύ τους αγαπούσε.

Βλέπετε, κατά την διάρκεια των ετών, η Hubl εξασφάλισε ότι τα παιδιά και τα εγγόνια της δεν θα ένιωθαν ποτέ λυπημένα και μόνο στον κόσμο, όσο μακριά κι αν βρίσκονταν από τους αγαπημένους τους. Η γιαγιά αυτή ήταν υφάντρα και ενώ για τους περισσότερους ανθρώπους, αυτό αποτελεί απλά ένα χόμπι, για εκείνη ήταν ένας τρόπος να επικοινωνήσει την αγάπη της για την οικογένειά της.

Σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, η Hubl πέρασε ολόκληρη της ζωής της να φροντίζει και να νοιάζεται για την οικογένειά της. Όχι μόνο μεγάλωσε τα τρία της παιδιά, αλλά άνοιξε το σπίτι της και για τα δίδυμα παιδιά της κουνιάδας της, όταν ένα τραγικό δυστύχημα έφερε τον κόσμο τους άνω-κάτω. Και παρόλο που εκείνη και ο άντρας της αναγκάστηκαν να μεγαλώσουν 5 παιδιά σε ένα μικρό σπίτι με 3 κρεβατοκάμαρες, στη φάρμα τους, σε κανένα από αυτά δεν έλλειψε η αγάπη και η φροντίδα.

Ξεκίνησε, λοιπόν, να ράβει και να υφαίνει για να φτιάχνει ρούχα για τα παιδιά της και όταν αυτά μεγάλωσαν και απέκτησαν δικά τους παιδιά, άρχισε μια νέα παράδοση, να υφαίνει για κάθε εγγόνι που αποφοιτούσε από το Λύκειο ένα κουβερτάκι.

«Ήθελε να έχουμε κάτι για να τυλιγόμαστε και να μένουμε ζεστοί, όταν θα είμαστε μακριά για σπουδές», εξήγησε η εγγονή της Hubl, η Christina Tollman. Έβαζε όλη της την καρδιά και την ψυχή στην τέχνη της και σε κάθε σκέπασμα, και μόνο μετά το θάνατό της, η οικογένειά της συνειδητοποίησε πόσο αφοσιωμένη ήταν η γιαγιά σε αυτή την παράδοση. «Όταν καθίσαμε και κοιτάξαμε τα πράγματά της ανακαλύψαμε ένα σημειωματάριο τσέπης. Μέσα σε αυτό σημείωνε ποιανού το υφαντό ‘δούλευε’ κάθε φορά. Ποια μέρα το ξεκίνησε και ποια μέρα το τελείωσε», λέει η ίδια.

Θέλοντας, λοιπόν, να τιμήσουν την κληρονομιά που άφησε πίσω της η Hubl, τα παιδιά και τα εγγόνια της αποφάσισαν να τοποθετήσουν όλα τα υφαντά που είχε φτιάξει η γιαγιά όλα αυτά τα χρόνια στις πλάτες των στασιδίων της εκκλησίας. «Ποτέ δεν θα φανταζόμουν πόσα υπήρχαν. Καλύψαμε σχεδόν κάθε στασίδι στην εκκλησία. Δεν ήξερα πόσα ακριβώς είχε φτιάξει», λέει η Tollman. Τα υφαντά της Hubl αποτελούν ένα λατρεμένο δώρο για τους απογόνους της, τα οποία κάθε φορά εντυπωσιάζονται από το πόσο λεπτομερή και περίτεχνα γίνονταν χρόνο με τον χρόνο. Εξάλλου, η Margaret δεν έπλεκε μόνο στις αποφοιτήσεις, αλλά και στους γάμους τους, ενώ ακόμα και λίγο πριν πεθάνει, φρόντισε να ράψει μερικά για τα εγγόνια της που δεν είχαν ακόμα παντρευτεί.

Παρόλο που ένα υφαντό μπορεί στις μέρες μας να μην σημαίνει τίποτα για τους περισσότερους ανθρώπους, για την οικογένεια της Margaret είναι κάτι που δίνει ελπίδα και ανακούφιση στις δύσκολες μέρες. «Είναι η αγάπη που έβαλε μέσα στο κάθε υφαντό η γιαγιά μας, για τον καθέναν μας. Είναι ο τρόπος της να μας ‘αγκαλιάζει όταν είμαστε λυπημένοι και όταν εκείνη δεν θα είναι πια εδώ…»

πηγή: upworthy.com