Αρχική InfoMommy Υγεία Ο ασθενής στο επίκεντρο του 10ου Συνεδρίου Φαρμακευτικού Marketing

Ο ασθενής στο επίκεντρο του 10ου Συνεδρίου Φαρμακευτικού Marketing

Με την πεποίθηση ότι η φαρμακοβιομηχανία πρέπει να είναι προσανατολισμένη στο όφελος του ασθενούς ξεκινά τις εργασίες του το 10ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Marketing, της κορυφαίας διοργάνωσης στο χώρο του φαρμακευτικού κλάδου, που θα διεξαχθεί στις 10, 11 και 12 Φεβρουαρίου στο Μέγαρο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών και διοργανώνεται από την Ελληνική Εταιρεία Φαρμακευτικού Marketing (Ε.Ε.Φα.Μ.).  Η σταδιακή επικράτηση της ασθενοκεντρικής κουλτούρας στο χώρο της Υγείας, η αξιοποίηση των δεδομένων καθημερινής κλινικής πρακτικής, οι σύγχρονες προκλήσεις για το φαρμακευτικό marketing και τον τομέα της ιατρικής ενημέρωσης, όπως και η ανάδειξη του νέου ρόλου του φαρμακοποιού, είναι οι κεντρικοί θεματικοί άξονες του φετινού Συνεδρίου. Ενός Συνεδρίου που υπόσχεται να προσφέρει το βήμα για μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική ανταλλαγή ιδεών, προβληματισμών και εμπειριών γύρω από τα καίρια αυτά ζητήματα για το φαρμακευτικό κλάδο, τους ασθενείς και τους Φορείς Υγείας της χώρας μας.

Εν όψει της έναρξης των εργασιών του Συνεδρίου, οι Πρόεδροι της Οργανωτικής Επιτροπής κ.κ. Ολύμπιος Παπαδημητρίου (Γενικός Δ/ντής Novo Nordisk, Αντιπρόεδρος Σ.Φ.Ε.Ε) και Θεόδωρος Τρύφων (Aντιπρόεδρος Elpen Pharmaceuticals, Πρόεδρος Π.Ε.Φ.) παρουσίασαν στη σχετική Συνέντευξη Τύπου τη θεματολογία, τους διακεκριμένους ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, αλλά και τις εκδηλώσεις που θα πλαισιώσουν τη διοργάνωση.

Κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου, η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακευτικού Marketing, Ζωή Στεφανίδου, παρουσίασε τους στόχους και τις δράσεις της Ε.Ε.Φα.Μ., αναφερόμενη στα 25 χρόνια επιτυχημένης λειτουργίας της στην κατεύθυνση της κοινής ωφέλειας και της επιμόρφωσης των στελεχών των φαρμακευτικών επιχειρήσεων. Επιστέγασμα της πορείας αυτής, αποτελεί το Συνέδριο της Ε.Ε.Φα.Μ., το οποίο διεξάγεται κάθε δύο χρόνια και συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων διοργανώσεων στο χώρο της υγείας και του φαρμάκου.

Από την πλευρά του, ο κ. Θεόδωρος Τρύφων παρουσιάζοντας τη θεματολογία και τους ομιλητές του Συνεδρίου, δήλωσε μεταξύ άλλων, ότι «το φετινό Συνέδριο έρχεται να τονίσει μια εξαιρετικά σημαντική πτυχή του φαρμακευτικού marketing, τον ασθενή, αναδεικνύοντας το νέο του ρόλο στη λήψη των θεραπευτικών αποφάσεων, αλλά και τις προσδοκίες και τις απαιτήσεις που έχει από τους επαγγελματίες υγείας και τις φαρμακευτικές επιχειρήσεις». Κατά την εισήγησή του, ο κ. Τρύφων αναφέρθηκε επίσης στην προοπτική της διαμόρφωσης ενός νέου μοντέλου επικοινωνίας ιατρού – ασθενή, αλλά και στην ανάπτυξη της ασθενοκεντρικής αντίληψης στη φαρμακοβιομηχανία, ως νέα και απαραίτητη τάση για την επιτυχία του φαρμακευτικού marketing.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται επίσης η συζήτηση σχετικά με την αξιοποίηση των δεδομένων καθημερινής κλινικής πρακτικής από τη φαρμακοβιομηχανία και το σύστημα Υγείας, με έμφαση στο ρόλο των δεδομένων αυτών για τη διαμόρφωση της στρατηγικής πρόσβασης και προώθησης των φαρμακευτικών προϊόντων στην αγορά. Επιπρόσθετα, θα διερευνηθούν οι νέοι τρόποι χρήσης της ψηφιακής τεχνολογίας στο φαρμακευτικό marketing, με γνώμονα τις ανάγκες του ασθενή και την προαγωγή της ασθενοκεντρικής νοοτροπίας.

Στη συνέχεια το λόγο έλαβε ο κ. Ολύμπιος Παπαδημητρίου, ο οποίος τόνισε ότι η τοποθέτηση του ασθενή στο επίκεντρο του Συνεδρίου προσθέτει ουσιαστικό νόημα στις εργασίες του, συνοψίζοντας εύστοχα την έννοια της ασθενοκεντρικής νοοτροπίας στη φράση «όλα όσα γίνονται στο χώρο μας έχουν έναν μόνο τελικό αποδέκτη, τον ασθενή». Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Παπαδημητρίου αναφέρθηκε στην αναβάθμιση του ρόλου του φαρμακοποιού ως συμβούλου φαρμακευτικής φροντίδας και ως παράγοντα προώθησης της αυτοφροντίδας και της συμμόρφωσης του ασθενή στις οδηγίες του γιατρού του. Επεσήμανε δε, τις νέες προκλήσεις που θέτει η νέα αυτή πραγματικότητα για τον τομέα της οργάνωσης των τμημάτων ιατρικής ενημέρωσης, καθώς και στο σύνολο των ικανοτήτων που πρέπει να έχουν όλα τα στελέχη που έρχονται σε επαφή με επιστήμονες υγείας.

Κεντρικός ομιλητής της φετινής διοργάνωσης είναι ο Κώστας Βασιλείου, εκπαιδευτικός και ερευνητής, ο οποίος θα εξετάσει την προαγωγή της καινοτομίας μέσα από την εκπαιδευτική διαδικασία συνδυαστικά με το παιχνίδι. Ο Κώστας Βασιλείου, έχει εισαγάγει τη διδασκαλία της ρομποτικής στην Ελλάδα, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις μη προνομιούχες ομάδες μαθητών, όπως τα παιδιά των Ρομά, τα παιδιά που ζουν σε υποβαθμισμένες περιοχές και τα παιδιά που φιλοξενούνται σε σωφρονιστικά ιδρύματα. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι έχει αναδειχθεί ένας από τους 100 καλύτερους εκπαιδευτικούς του κόσμου από τον εκπαιδευτικό φορέα LEGO Foundation.

Η Σοφία Νάσιου, Γενική Γραμματέα Δ.Σ. της Ε.Ε.Φα.Μ. παρουσίασε, τέλος, τα «Αριστεία Φαρμακευτικού Marketing», το μοναδικό θεσμό στην Ελλάδα που επιβραβεύει τις καλύτερες και πιο καινοτόμες πρακτικές φαρμακευτικού marketing των δύο προηγούμενων ετών. Οι φετινές προκριθείσες υποψηφιότητες σε κάθε μία από τις 4 κατηγορίες συμμετοχής, έχουν ως εξής:

Καμπάνια Νέου Προϊόντος
FORXIGA, ASTRAZENECA
PRAVAFENIX, ANGELINI PHARMA

Καμπάνια Franchise - Επαναλανσαρίσματος Προϊόντος
HUMIRA, DESTINATION YOU, ABBVIE PHARMACEUTICALS
INEGY/EZETROL, Για την καρδιά σου αξίζει να πέσεις πολύ χαμηλά, MSD

Καμπάνια Ενημέρωσης / Ευαισθητοποίησης Κοινού
Αποκαλύψτε το Δέρμα σας, NOVARTIS
Fashion. Uncovered, ABBVIE PHARMACEUTICALS

Καμπάνια ΜΗ.ΣΥ.ΦΑ.
DAFLON, SERVIER
LIVOSTIN, JOHNSON & JOHNSON


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.