Αρχική InfoBaby Εγκυμοσύνη Ο αυτισμός στα αγόρια συνδέεται με υψηλά επίπεδα ανδρογόνων στη μήτρα

Ο αυτισμός στα αγόρια συνδέεται με υψηλά επίπεδα ανδρογόνων στη μήτρα

autistic-boy-with-carsΗ έκθεση σε υψηλά επίπεδα ανδρογόνων στη μήτρα αυξάνει τις πιθανότητες στα νεογέννητα αγοράκια να αναπτύξουν αυτισμό, όπως αποκαλύπτει νέα έρευνα.

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Cambridge και το Ινστιτούτο Statens Serum στην Κοπεγχάγη, απέδειξαν ότι τα αυτιστικά παιδιά υπόκεινται σε αυξημένες ποσότητες τεστοστερόνης, προγεστερόνης και κορτιζόλης πριν ακόμα από τη γέννησή τους.

Η συγκεκριμένη ανακάλυψη θα μπορούσε να εξηγήσει γιατί ο αυτισμός εμφανίζεται πιο συχνά στα αγόρια παρά στα κορίτσια. Ωστόσο, δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ένας τρόπος διεξοδικής διερεύνησης του προβλήματος.

beautiful-pregnant-woman-e1367608415676Η ερευνητική ομάδα εξέτασε 19.500 δείγματα αμνιακού υγρού από άτομα που γεννήθηκαν μεταξύ 1993 και 1999. Το αμνιακό υγρό περιβάλλει το έμβρυο στη μήτρα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και συλλέγεται όταν ορισμένες γυναίκες επιλέγουν να έχουν αμνιοκέντηση κατά την 15η-16η εβδομάδα της εγκυμοσύνης. Η χρονική αυτή στιγμή συμπίπτει με μια κρίσιμη περίοδο για την πρώιμη ανάπτυξη του εγκεφάλου του εμβρύου.

Οι ερευνητές συνέλεξαν δείγματα αμνιακού υγρού από 128 αγόρια, τα οποία αργότερα στη ζωή τους είχαν διαγνωστεί με αυτισμό, και τα συνδύασαν με πληροφορίες από το μητρώο όλων των ψυχιατρικών διαγνώσεων στη Δανία. Βρήκαν ότι τα επίπεδα όλων των στεροειδών ορμονών ήταν στενά συνδεδεμένα μεταξύ τους και το πιο σημαντικό, τα παιδιά με αυτισμό είχαν κατά μέσο όρο υψηλότερα επίπεδα σε σύγκριση με τα αρσενικά παιδιά που αναπτύσσονταν κανονικά.

“Γνωρίζαμε ότι η αυξημένη προγεννητική τεστοστερόνη σχετίζεται με αργή κοινωνική και γλωσσική ανάπτυξη, όμως για πρώτη φορά αποδεικνύεται ότι οι στεροειδείς ορμόνες είναι αυξημένες σε παιδιά που έχουν διαγνωσθεί με αυτισμό”, αναφέρει ο καθηγητής Simon Baron-Cohen από το Πανεπιστήμιο του Cambridge.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.