Ο Δ. Αργυρούπολης – Ελληνικού πρωτοπορεί – Κάθε μαθητής θα λάβει δωρεάν το δικό του σετ υγιεινής για τον κορωνοϊό

Η αντίστροφη μέτρηση για την επιστροφή των μαθητών στα θρανία για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς ξεκίνησε.

Διανύοντας το δεύτερο κύμα πανδημίας του κορωνοϊού, οι συνθήκες κάτω από τις οποίες τα σχολεία θα ανοίξουν αναμένεται να είναι πρωτόγνωρες καθώς όπως έχει ανακοινωθεί από το Υπουργείο Παιδείας θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο από τους μαθητές όσο και από τους εκπαιδευτικούς, τα διαλείμματα θα γίνονται τμηματικά ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός στο προαύλιο και γενικότερα η σχολική διαδικασία θα ενταχθεί σε ένα προστατευτικό περιβάλλον προκειμένου να αποφευχθεί η αύξηση των κρουσμάτων.

Ο Δήμος Αργυρούπολης Ελληνικού στηρίζει έμπρακτα την επιστροφή των μαθητών στο σχολείο σε ένα ασφαλές πλαίσιο και πρωτοπορεί, διανέμοντας δωρεάν σε όλους τους μαθητές των σχολείων του Δήμου, ένα σετ υγιεινής για τον κορωνοϊό. Πρόκειται για μια ευφάνταστη πρωτοβουλία που είναι ιδιαιτέρως χρήσιμηκαθώς κάθε σετ θα αποτελείται από μάσκες και αντισηπτικά που θα μπορούν να έχουν μέσα στην τσάντα τους οι μαθητές κατά τη διάρκεια του σχολείου.

Επιπλέον, ο Δήμαρχος Γιάννης Κωνσταντόπουλος, μερίμνησε έγκαιρα ώστε όλα τα σχολεία να προμηθευτούν θερμόμετρα για την καθημερινή θερμομέτρηση των μαθητών.

Μακάρι και οι υπόλοιποι Δήμοι της χώρας να αναλάβουν πρωτοβουλία για αντίστοιχες δράσεις καθώς οι μάσκες και τα αντισηπτικά που χρειάζονται οι μαθητές  σε καθημερινή βάση είναι ένα έξοδο που θα επιβαρύνει το οικογενειακό εισόδημα.