Αρχική InfoSchool Δημοτικό Ο διαγωνισμός “Λυσίας 2014” ξεκινάει και υπόσχεται πολύ ψάξιμο!

Ο διαγωνισμός “Λυσίας 2014” ξεκινάει και υπόσχεται πολύ ψάξιμο!

lysias.gr_Ο Λυσίας είναι Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός μέσω Internet, ο οποίος οργανώνεται για 18η συνεχή χρονιά. Ο διαγωνισμός διεξάγεται, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, από τα Εκπαιδευτήρια Δούκα, τη Microsoft Hellas και τον OTE, με τη συνεργασία του Ιδρύματος Λαμπράκη, της ΕΕΔΕ, της ΕΠΥ και της Cyprus Computer Society, διακεκριμένων επιστημόνων από Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, Ινστιτούτα, Πανεπιστήμια, καθώς και εκπαιδευτικών απ’ όλες τις βαθμίδες Εκπαίδευσης. Η αρχική φάση θα διαρκέσει ένα μήνα από 21 Φεβρουαρίου έως 21 Μαρτίου ενώ η τελική φάση θα διεξαχθεί το Σάββατο 5 Απριλίου 2014.

LysiasΣκοποί του διαγωνισμού

Η ευγενής άμιλλα μεταξύ μαθητών και μαθητριών σε θέματα τα οποία σχετίζονται με τα ενδιαφέροντά τους και τις σχολικές γνώσεις.

Η παιδαγωγική και διδακτική προσέγγιση της γνώσης με διερευνητικό και παιγνιώδη τρόπο μέσα από το τρίπτυχο: «ΑΝΑΖΗΤΩ – ΒΡΙΣΚΩ – ΕΠΙΛΥΩ/ΑΠΑΝΤΩ».

Η έμφαση στην κριτική αντιμετώπιση προβλημάτων και την ανάπτυξη δεξιοτήτων και όχι στην απομνημόνευση και παράθεση πληροφοριών.

Η εξοικείωση των μαθητών με τα εργαλεία της σύγχρονης τεχνολογίας και η αξιοποίηση των εφαρμογών τους, με την απόκτηση εμπειρίας σχετικά με το διαδίκτυο.

Η χαρά από τη διαδικασία της συμμετοχής σε ένα εκπαιδευτικό παιχνίδι αναζήτησης και στρατηγικής.

Επιπλέον, ο Λυσίας έχει χαρακτήρα κοινωνικής προσφοράς, αφού προωθεί τη σημαντική ιδέα «Παίζω και Βοηθάω»! Για κάθε συμμετοχή οι διοργανωτές, καταβάλλουν χρηματικό ποσό σε ίδρυμα που βοηθάει παιδιά.

Μπορείτε να παίξετε μέχρι 3 ολοκληρωμένα παιχνίδια, ψάχνοντας – βρίσκοντας τα 56 αντικείμενα κάθε παιχνιδιού και απαντώντας στις αντίστοιχες 56 ερωτήσεις. Μπορείτε:
- να βρείτε τα αντικείμενα με οποιαδήποτε σειρά,
- να απαντήσετε οποτεδήποτε,
- να διακόψετε το παιχνίδι για να συνεχίσετε μια άλλη φορά,
- να αφήσετε για την τελευταία μέρα του διαγωνισμού την 3η σας προσπάθεια!

Μπορείτε να «παίξετε» το νέο παιχνίδι στη διεύθυνσηhttp://www.lysias.gr/procedure/demo.asp

Για περισσότερες πληροφορίεςhttp://www.lysiasfriends.gr/


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.