*Γράφει η Κλέλια Κλουντζού
Η μικρή μάστερ σεφ Βασιλική φαίνεται πως κληρονόμησε το «γονίδιο» της μαγειρικής από τον μπαμπά της! Ο Νικόλας Σακελλαρίου, ως επαγγελματίας chef περνάει αμέτρητες ώρες την κουζίνα. Αρχικά, η κόρη του βρισκόταν στο πλάι του για παρέα, πολύ γρήγορα όμως ξεκίνησε να «ανακατεύεται» και εκείνη με τα υλικά παίζοντας!
Πλέον φτιάχνει μαζί με τον μπαμπά της γλυκά χωρίς γλουτένη, πεντανόστιμες συνταγές χωρίς αλεύρι και υγιεινά εύκολα σνακ για το σχολείο! Στα βίντεο στο tik tok, η μικρή πρωταγωνίστρια κάνει τα «μαγικά» της και οι συνταγές της γίνονται viral!
«Η ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΜΠΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕ ΜΙΜΗΘΕΙ!»
Πώς προέκυψε η «συνεργασία» με την μικρή Βασιλική στην κουζίνα; Αν και είναι μόλις πέντε ετών , φαίνεται να έχει πάρει τα γονίδια του μπαμπά της!
«Η Βασιλική είναι σε μια ηλικία που της αρέσει να μιμείται, οπότε βλέποντας τον μπαμπά να μαγειρεύει, ήθελε να το κάνει και η ίδια. Έτσι λοιπόν, κάποια στιγμή αποφάσισα να την βάλω σε κάποια videos. Τα οποία θέλω να σου πω πως είχαν μεγάλη επιτυχία, γιατί η Βασιλική είναι ένα πανέξυπνο παιδί και την ατάκα την έχει εύκολη» λέει στο Infokids o Νικόλας Σακελλαρίου.
Η «ΚΑΡΙΕΡΑ» ΜΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΒΕΙΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΝΤΑΣ ΟΜΕΛΕΤΕΣ!
Μαγείρευες και εσύ από τόσο μικρός ; Θυμάσαι την πρώτη σου «δημιουργία»;
«Όχι δεν μαγείρευα από τόσο μικρός, μεγαλύτερος κόλλησα το «μικρόβιο» της μαγειρικής. Νομίζω ήμουν στο γυμνάσιο, όταν βλέποντας κάποια στιγμή τηλεόραση είδα έναν τηλεοπτικό chef να κάνει μια ομελέτα. Μου φάνηκε τόσο εύκολο που μπήκα στην κουζίνα να τη φτιάξω. Εκεί νομίζω κάτι έγινε μέσα μου που μετα από χρόνια αποφάσισα να το σπουδάσω!»
«Η ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ!»
Ποιο είναι το αγαπημένο φαγητό-γλυκό που φτιάχνετε μαζί;
Φτιάχνουμε συνήθως γλυκά χωρίς γλουτένη, γιατί έχει κάποιες τροφικές αλλεργίες. Η αγαπημένη μας είναι η σοκολατόπιτα ! Είναι τόσο γεμάτη η γεύση της που πραγματικά δεν σταματάς στο πρώτο κομμάτι. Οπότε πρέπει να την ξαναφτιάξεις μέσα στην εβδομάδα!
Tα βιντεάκια σας στο TikTok έχουν γίνει viral! Σε βλέπουμε σε κάποια από αυτά να της κάνεις «παρατήρησεις» να μην τρώει τα υλικά. Πώς αντιδράει η μικρή; Έχει τύχει να καταναλώσει κάποιο υλικό και να μην μπορείς να ολοκληρώσεις την συνταγή;
Η αλήθεια είναι ότι είναι μια πλάκα που μου κάνει συνέχεια όταν μαγειρεύουμε παρέα, ξέρει όμως ότι πάντα έχω παραπάνω υλικά οπότε δεν υπάρχει περίπτωση να ξεμείνουμε!
Δείτε εδώ τη συνταγή για Σοκολατόπιτα χωρίς αλεύρι !
@nikolas_sakellariou Σοκολατόπιτα χωρίς αλεύρι Υλικά 120 Γραμμ. Βούτυρο 210 Γραμμ.σοκολάτα κουβερτούρα 200 Γραμμ. Ζάχαρη 1 βανίλια 40 Γραμμ. Κακάο σκόνη 4 αβγά Για τη γκανάζ 200 Γραμμ. Σοκολάτα κουβερτούρα 150 Γραμμ. Κρέμα γάλακτος 35%, βρασμένη #nikolas_sakellariou_recipes #blogstonatmo #giatingeusi #cheflife #chef #cheftable #foodstagram #foodie #trucooks #gourmet #personalchef #privatechef #cuisineworld #healthyeating #chefsoninstagram #healthyrecipe #Thefeedfeed #realfood #ilovemyjob #recipes #kitchen #pleasure ♬ πρωτότυπος ήχος – nikolas_sakellariou
«ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΕΥΚΟΛΑ ΣΝΑΚ ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΛΑΤΣΙΟ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ!»
Είμαστε ακόμη στην αρχή της σχολικής χρονιάς και το κολατσιό που παίρνουν μαζί τους τα παιδιά στο σχολείο είναι καθημερινός… «πονοκέφαλος» για τις μαμάδες .Πες μας κάποιες εύκολες και υγιεινές ιδέες.
«Οι συνταγές energy bars με σοκολάτα και Φυστικοβούτυρο αλλα και τα pancakes με μπανάνα και βρώμη που έχω ανεβάσει και στα social πραγματικά, μας εχουν λύσει τα χέρια, είναι κάτι χωρίς ζάχαρη, υγιεινό που σε κρατά για αρκετές ώρες. Επίσης καλύπτει και την ανάγκη σου για γλυκό.»
Δείτε εδώ την συνταγή Energy bars με σοκολάτα και φυστικοβούτυρο, χωρίς γλουτένη
View this post on Instagram
«ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΧΟΜΠΙ ΤΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ!»
Θα ήθελες να ακολουθήσει τα βήματά σου; Σου έχει πει τι θέλει να γίνει όταν μεγαλώσει;
«Έχουμε φάει τόση πίεση στο παρελθόν, από τους γονείς ώστε να γίνουμε γιατροί, δάσκαλοι ή δικηγόροι. Χωρίς να νοιάζεται κανείς αν μέσα από αυτό το επάγγελμα θα ήμασταν ευτυχισμένοι. Εγώ εντέλει έκανα το χόμπι μου επάγγελμα και νιώθω ότι δεν δουλεύω, παρόλο που για αρκετά διαστήματα εργάζομαι αρκετές ώρες την ημέρα. Αυτό θα ευχόμουν και για την Βασιλική, να κάνει το χόμπι της επάγγελμα. Βλέπω όμως ότι της αρέσουν πολλά πράγματα μέσα σε αυτά είναι και η μαγειρική.»
Θα την έστελνες σε ριάλιτι για μικρούς σεφ;
«Δεν θα με ενδιέφερε να την στείλω σε ένα τόσο σκληρό περιβάλλον. Είναι πολύ άσχημο να απορρίπτεις ένα παιδί επειδή δεν του πέτυχε το φαγητό. Όσο γλυκά και να του το εκφράσουν, στο τέλος κάποιο παιδί φεύγει και κάποιο μένει. Αυτό είναι μία απόρριψη που πιθανότατα θα το κουβαλά στην ψυχούλα του για αρκετό καιρό.Αυτό δεν μπορεί να το διαχειριστεί ουτε ένας ενήλικας, πόσο μάλλον ένα παιδί.»
@nikolas_sakellariou Αφράτοι κουραμπιέδες! Τόσο αφράτοι και εύκολοι που εγώ απλά βοήθησα την Βασιλική 😁 Η συνταγή στο link στο προφίλ μου❤️😉 Follow insta for more recipes!👉🫦👌 #nikolas_sakellariou_recipes #blogstonatmo #giatingeusi #cheflife #chef #cheftable #foodstagram #foodie #trucooks #gourmet #personalchef #privatechef #cuisineworld #healthyeating #chefsoninstagram #healthyrecipe #Thefeedfeed #realfood #ilovemyjob #recipes #kitchen #pleasure ♬ πρωτότυπος ήχος – nikolas_sakellariou
Λένε πως οι σεφ όσο καλοί κι αν είναι στο σπίτι τους αποφεύγουν να μαγειρεύουν. Στην δική σου περίπτωση τι ισχύει;
Η αλήθεια είναι ότι σε καθημερινή βάση είμαστε τόσες ώρες μέσα στις επαγγελματικές κουζίνες που μετα δεν έχουμε όρεξη να μαγειρέψουμε και στο σπίτι. Παρ όλα αυτά κάποιες φορές μου αρέσει να καλώ αγαπημένα πρόσωπα σπίτι και να τους μαγειρεύω .
Δείτε εδώ βίντεο από τα γενέθλια τη Βασιλικής!
@nikolas_sakellariou Στην κορυφή μιας τούρτας που φτιάχτηκε ειδικά για εσένα έσβησες το 5o σου κερί. Περασαν κιόλας πέντε χρόνια λοιπόν Κι όμως μου φαίνεται σαν χτες που σε αντίκρισα για πρώτη φορά. Τότε που ήρθες και έφερες τα πάνω κάτω στη ζωή μας τότε που διέγραψες το παρελθόν και με έκανες να ξαναγεννηθώ λες και δεν υπήρχε ζωή πριν από σένα. Βασιλική μας, ηλιαχτίδα μας Εύχομαι η ζωή σου να είναι Όμορφη και γλυκιά όπως αυτά τα πέντε χρόνια της ζωής σου. Ο Θεός να σου χαρίζει μέρες φωτεινές, λαμπερές όπως ο ήλιος που μπαίνει κάθε πρωί από το παράθυρό σου. Καμία σκιά, καμία πληγή και κανένα σκοτεινό σημείο να μην έρθουν ποτέ στη ζωή σου. #mygirl #mybirthdaygirl @Kids Lab #tsirousweetcreation @Balloon saloon #piniatagr ♬ πρωτότυπος ήχος – nikolas_sakellariou
Βλέπουμε τα τελευταία χρόνια μέσω των social media είναι πλέον πιο εύκολο κάποιος να προβάλλει τη δουλειά του. Πόσο πιστεύεις ότι βοηθάει αυτό στο δικό σου επάγγελμα; Μπορεί κάποιος να αναδειχθεί, αλλά και να βιοποριστεί μόνο μέσω των social media;
Η προβολή είναι κάτι που βοηθάει γενικά, σε όλους τους τομείς. Αν είσαι αρκετά ενεργός στα social media και έχεις καλό περιεχόμενο, κατά συνέπεια και αρκετούς followers, είναι δελεαστικό για τις διαφημιστικές εταιρίες, οπότε σε προσεγγίζουν και αυτό σου δίνει ένα έξτρα εισόδημα, όχι όμως να βιοπορίζεσαι μόνο από αυτό.
Ο Νικόλας Σακελλαρίου σπούδασε Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης, δίπλα σε διακεκριμένους και καταξιωμένους chef και πρόσφατα πιστοποιήθηκε & βραβεύτηκε από τον οργανισμό GREEK TASTE BEYOND BORDERS® GTBB με τον τίτλο του ΠΡΕΣΒΕΥΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ® ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ. Τον γνωρίσαμε μέσα από τις συνεργασίες του με την Ελένη Μενεγάκη, την Σίσσυ Χρηστίδου και από άλλες αγαπημένες εκπομπές της Ελληνικής τηλεόρασης και της Κύπρου.
Διαβάστε επίσης:
Το μόνιμο χαμόγελο της κόρης τους “έκρυβε” ένα σπάνιο σύνδρομο