Ο διεθνούς φήμης street art καλλιτέχνης ΙΝΟ έκανε το ωραιότερο γκράφιτι σε ελληνικό δημόσιο σχολείο

Με χαρά μάθαμε ότι ο διεθνούς φήμης Έλληνας street art καλλιτέχνης ΙΝΟ εμπνεύστηκε και ζωγράφισε το ωραιότερο γκράφιτι που κοσμεί ελληνικό δημόσιο σχολείο τη φετινή σχολική χρονιά.

Όπως μας ενημέρωσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 26ου Δημοτικού Σχολείου Καλλιθέας ο ταλαντούχος καλλιτέχνης δημιούργησε το γκράφιτι θέλοντας να στείλει στους μαθητές ένα δυνατό μήνυμα για το πώς η τεχνολογία και ο κατακλυσμός πληροφοριών που δεχόμαστε από τα κοινωνικά μέσα επηρεάζουν καθοριστικά τη σκέψη μας, τις επιλογές μας, τη στάση ζωής μας.

Τα επίσημα αποκαλυπτήρια του εντυπωσιακού γκράφιτι που φέρει την ονομασία “IN- FORMATION” θα πραγματοποιηθούν σήμερα μετά τον αγιασμό για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Ο ταλαντούχος  street art ΙΝΟ και οι ασπρόμαυρες τοιχογραφίες του

O INO για όσους δεν γνωρίζουν είναι ο δημιουργός των πιο χαρακτηριστικών ασπρόμαυρων τοιχογραφιών που θα δείτε σε κεντρικά σημεία της Αθήνας. Οι μεγάλων διαστάσεων, ασπρόμαυρες κατά βάση τοιχογραφίες του, με το χαρακτηριστικό καθαρό στυλ και τις μονοχρωματικές φιγούρες κεντρίζουν τη ματιά μικρών και μεγάλων και αποτελούν κίνητρο για περαιτέρω σκέψη.

Τα έργα του έχουν περισσότερο κοινωνικά µηνύµατα και στιγµατίζουν τον τρόπο που ο άνθρωπος υποδουλώνεται από την κακή χρήση των δικών του εφευρέσεων, όπως το χρήµα και η τεχνολογία. Η χρωµατική του παλέτα είναι κυρίως ασπρόµαυρη, µε πινελιές από γαλάζιο. Οι µονοχρωµατικές φιγούρες του συχνά διακρίνονται από κοψίµατα στις φόρµες τους.

Η εκπρόσωπος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 26ου Δημοτικού Σχολείου Καλλιθέας κα Στελλίνα Κιοσσέ μας είπε ότι “Οι γονείς του σχολείου έχουν όρεξη και διάθεση να συνδράμουν ούτως ώστε να αναβαθμιστεί με κάθε δυνατό τρόπο ο χώρος του σχολείου.  Δάσκαλοι και γονείς είμαστε ενωμένοι προσπαθώντας για το καλύτερο των παιδιών μας. Είμαστε μία οικογένεια. Το σχολείο μας, είναι ένα σχολείο στην καρδιά της Αθήνας, γεμάτο δράσεις, έντονο φιλανθρωπικό έργο, δραστηριότητες και ανοιχτή αυλή για τα παιδιά. Ένα σχολείο που πέραν των διδακτικών ωρών, δίνει την ευκαιρία στους μαθητές του, τα απογεύματα, να μάθουν Ρομποτική, Σκάκι, Θεατρικό Παιχνίδι, Μοντέρνο και Παραδοσιακό Χορό, Πινγκ Πόνγκ, κ.α. Συμμετέχουμε με διάφορα σχήματα και δρώμενα στο Μαθητικό Φεστιβάλ του Δήμου Καλλιθέας και είναι από τα μοναδικά σχολεία με παρουσία μαθητών στο εξωτερικό σε προγράμματα του Erasmus +. ”

Δείτε τις φωτογραφίες από τα αποκαλυπτήρια του γκράφιτι: