Ο δημιουργός του «Καπετάν Βράκα» προσφέρει online μαθήματα ζωγραφικής για παιδιά!

Αν έπρεπε να ξεχωρίσουμε μια σειρά βιβλίων που λατρεύουν να διαβάζουν τα παιδιά -ειδικά τα αγόρια (ηλικίας 7-11 ετών)-, αυτή δεν είναι άλλη από τον «Καπετάν Βράκα» του ταλαντούχου συγγραφέα και εικονογράφου Ντέιβ Πίλκι.

Πρόκειται για ξεκαρδιστικές ιστορίες δράσης που προκαλούν γέλια μέχρι δακρύων στα παιδιά, οι οποίες όμως ξεχωρίζουν και για τις απίθανες εικόνες τους, χάρη στα υπέροχα σκίτσα του Πίλκι.

Ο βραβευμένος συγγραφέας και σκιτσογράφος, κατανοώντας προφανώς αυτές τις μέρες την ανάγκη των παιδιών για δημιουργική απασχόληση, τους κάνει ένα υπέροχο δώρο: Σε συνεργασία με την Library of Congress ξεκινά μία σειρά από εβδομαδιαία βίντεο, στα οποία θα δείχνει στους μικρούς του αναγνώστες (αλλά και στους γονείς που θέλουν να δοκιμάσουν τις δυνατότητές τους στο σκίτσο) πώς να σχεδιάζουν σαν πραγματικοί καλλιτέχνες!

Τα μαθήματα αυτά ξεκινούν σήμερα (Τετάρτη 1η Απριλίου) το απόγευμα και τα παιδιά θα μπορούν να τα παρακολουθούν δωρεάν μέσω της σελίδας https://loc.gov/engage και των social media:

New Dav Pilkey Series

Dav Pilkey, the children’s author and illustrator behind award-winning and worldwide bestselling book series including Dog Man and Captain Underpants, is collaborating with the Library of Congress to serve children and families online during the coronavirus pandemic.Dav Pilkey at Home will feature new video content created by Pilkey himself on Friday mornings at 8 a.m. ET on social media channels and the websites of the Library and Scholastic, the global children’s publishing, education and media company.MORE DETAILS: https://www.loc.gov/item/prn-20-026/?loclr=fbloc

Gepostet von The Library of Congress am Montag, 30. März 2020

Τα επόμενα μαθήματα θα λαμβάνουν χώρα την Παρασκευή και κάθε Παρασκευή (στις 8:00 ώρα Αμερικής). Σε αυτά ο ίδιος θα δείχνει στα παιδιά πώς να σχεδιάζουν, ενώ θα διαβάζει δυνατά και τα βιβλία του.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Πίλκι δεν είναι ο μόνος σκιτσογράφος που μαθαίνει στα παιδιά ζωγραφική. Το ίδιο κάνει τις τελευταίες ημέρες και το Mo Williems –μπορείτε να δείτε βίντεο με τα δικά του μαθήματα εδώ:

Λίγα λόγια για τον Ντέιβ Πίλκι (*)

Όταν ο ΝΤΕΪΒ ΠΙΛΚΙ ήταν πιτσιρικάς, έπασχε από Διαταραχή Ελλειµµατικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ), δυσλεξία και προβλήµατα συµπεριφοράς. Ο Ντέιβ έφερνε τέτοια αποδιοργάνωση στην τάξη, ώστε οι δάσκαλοί του τον έβγαζαν έξω στον διάδροµο κάθε µέρα. Ευτυχώς, ο Ντέιβ λάτρευε να σχεδιάζει και να επινοεί ιστορίες. Περνούσε τον χρόνο του στον διάδροµο δηµιουργώντας τα δικά του πρωτότυπα βιβλία κόµικς. Στη δευτέρα δηµοτικού ο Ντέιβ Πίλκι δηµιούργησε ένα κόµικς για έναν σούπερ ήρωα µε το όνοµα Καπετάν Βράκας. Ο δάσκαλός του το έσκισε και είπε στον Ντέιβ ότι δε γινόταν να περάσει το υπόλοιπο της ζωής του σκαρώνοντας χαζά βιβλία. Ευτυχώς, ο Ντέιβ δεν ήταν πολύ καλός ακροατής.

(*) Από την σελίδα psichogios.gr