Αρχική InfoBaby 12-36 μηνών Ο Δήμος Αθηναίων βραβεύτηκε για την πρώτη νηπιακή βιβλιοθήκη!

Ο Δήμος Αθηναίων βραβεύτηκε για την πρώτη νηπιακή βιβλιοθήκη!

Για τη δημιουργία και λειτουργία, της πρώτης βρεφικής – νηπιακής βιβλιοθήκης στο Πάρκο για το Παιδί και τον Πολιτισμό (πρώην ΚΑΠΑΨ) στους Αμπελόκηπους, βραβεύτηκε ο δήμος Αθηναίων, από το Ελληνικό Τμήμα της ΙΒΒΥ – Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, στην ετήσια εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, που πραγματοποιήθηκε, παρουσία του δημάρχου Αθηναίων κ. Γιώργου Καμίνη, το Σάββατο 2 Απριλίου, στην Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων.

«Το μεγάλο ζητούμενο είναι τώρα, πώς όλοι εμείς, δήμος, φορείς, οργανισμοί , συλλογικά αλλά και προσωπικά, θα εμπνεύσουμε στα παιδιά μας την αγάπη για την ανάγνωση. Θα στρέψουμε στο βιβλίο το βλέμμα αλλά και το ενδιαφέρον τους, αναδεικνύοντας την απόλαυση και την περιπέτεια του διαβάσματος. Ανοίγοντας ξανά ένα νέο δρόμο, που δεν θα ταυτίζει το βιβλίο με την κληρονομιά της άσκοπης παπαγαλίας. Σου ανοίγει όχι ένα, αλλά πολλά παράθυρα σε ένα κόσμο δύσκολο και αντιφατικό, αλλά εντέλει γοητευτικό», σημείωσε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης χαιρετίζοντας την εκδήλωση.

assets_LARGE_t_420_54642491

«Διαβάζοντας, αλλάζουμε», τόνισε ο κ. Καμίνης και σημείωσε ότι η τιμητική διάκριση για την πρώτη βρεφική – νηπιακή βιβλιοθήκη στο Πάρκο για το Παιδί και τον Πολιτισμό, μας χαροποιεί και μας δίνει τα κίνητρα να συνεχίσουμε το έργο μας που ήδη βρίσκει μεγάλη ανταπόκριση στην τοπική κοινωνία, όπου οι επισκέπτες αυξάνονται καθημερινά.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε, με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου (2 Απριλίου), απονεμήθηκαν βραβεία σε φορείς και δημιουργούς λογοτεχνικών βιβλίων για παιδιά και νέους που προωθούν τη φιλαναγνωσία.

26-2-2016-7-34-05-πμ-1

Σύμφωνα με την αντιπρόεδρο του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων, κυρία Άβα Χαλκιαδάκη, περισσότερα από 1.000 παιδιά έχουν επισκεφθεί το Κέντρο για το Παιδί και τον Πολιτισμό, στους Αμπελόκηπους, τον πρώτο μήνα λειτουργίας του.

Στο πλαίσιο της λειτουργίας της βιβλιοθήκης, θα υπάρξουν προγράμματα και δραστηριότητες από επαγγελματίες υγείας και παιδαγωγούς, οι οποίοι θα ενημερώνουν τους γονείς για διάφορα ζητήματα σχετικά με την ανάπτυξη και την υγεία του παιδιού.

26-2-2016-7-38-45-πμ-1

Δείτε την επίσκεψη του Infokids.gr στα εγκαίνια της Νηπιακής Βιβλιοθήκης:


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.