Αρχική Σχολή Γονέων Γονείς ελατε να μάθετε τα μυστικά της σωστής διαπαιδαγώγησης στην “Ακαδημία Γονέων-Εφηβεία από το Α έως το Ω”

Γονείς ελατε να μάθετε τα μυστικά της σωστής διαπαιδαγώγησης στην “Ακαδημία Γονέων-Εφηβεία από το Α έως το Ω”

Η «Ακαδημία Γονέων- Εφηβεία από το Α έως το Ω”» είναι ένα πρόγραμμα δίωρων μηνιαίων συναντήσεων που διοργανώνει ο Δήμος Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη, η Ένωση Συλλόγων Γονέων Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη και το Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας-Πειραιά “ Αγ. Παντελεήμων”, στο πλαίσιο ανάπτυξης προγραμμάτων κοινωνικής στήριξης και προστασίας παιδιών και εφήβων.

Στόχος του προγράμματος είναι η ενημέρωση γονέων από ομιλητές -έγκριτους επιστήμονες για την εφηβική υγεία και συμπεριφορά σε θέματα που αφορούν στην ψυχική υγεία, πρόληψη κινδύνων, διατροφή, οικογενειακές σχέσεις. Πιο συγκεκριμένα οι θεματικές ενότητες που θα αναπτυχθούν είναι : Σχέσεις στην οικογένεια, Πρόληψη, Ανάπτυξη, Εθισμός, Τεχνολογία, Διατροφή , Εκφοβισμός. Ομιλητές είναι έγκριτοι επιστήμονες από το χώρο της Υγείας. Η κάθε συνάντηση είναι διαδραστική και μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι παρευρισκόμενοι με ερωτήσεις ή τοποθετήσεις.

Η “Ακαδημία Γονέων- Εφηβεία από το Α έως το Ω” αποτελεί πρόγραμμα της Μονάδας Εφηβικής Υγείας του Νοσοκομείου Παίδων “Π. Α. Κυριακού”.

Πιο συγκεκριμένα η πρώτη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου στις 7.00 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Νίκαιας (Π. Τσαλδάρη 10, 1ος όροφος) με θέμα: “Διαδίκτυο και νέοι”. Τα θέματα που θα αναπτυχθούν είναι εθισμός των νέων στο διαδίκτυο, διαδικτυακός εκφοβισμός, ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο. Ομιλήτρια θα είναι η κ. Κουλούρη Αγορίτσα, RN, RMN, Msc, PhD, Υπεύθυνη Νοσηλευτικής Υπηρεσίας Κέντρο Σαλαμίνας, πιστοποιημένη του προγράμματος “Αριάδνη”(πρόγραμμα Κατάρτισης Επαγγελματιών Ψυχικής Υγείας για το φαινόμενο του «εθισμού» των εφήβων στο διαδίκτυο καθώς και για τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν τα παιδιά και οι έφηβοι από την ανεξέλεγκτη χρήση του διαδικτύου) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με Μονάδα Εφηβικής Υγείας του Νοσοκομείου Παίδων “Π. Α. Κυριακού”.

Συντονίστρια του προγράμματος είναι η κ. Παππά Μυρσίνη Msc, Επισκέπτρια Υγείας στο Γ.Ν. Νίκαιας “Αγ. Παντελεήμων”.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.