Γονείς ελατε να μάθετε τα μυστικά της σωστής διαπαιδαγώγησης στην “Ακαδημία Γονέων-Εφηβεία από το Α έως το Ω”

Η «Ακαδημία Γονέων- Εφηβεία από το Α έως το Ω”» είναι ένα πρόγραμμα δίωρων μηνιαίων συναντήσεων που διοργανώνει ο Δήμος Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη, η Ένωση Συλλόγων Γονέων Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη και το Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας-Πειραιά “ Αγ. Παντελεήμων”, στο πλαίσιο ανάπτυξης προγραμμάτων κοινωνικής στήριξης και προστασίας παιδιών και εφήβων.

Στόχος του προγράμματος είναι η ενημέρωση γονέων από ομιλητές -έγκριτους επιστήμονες για την εφηβική υγεία και συμπεριφορά σε θέματα που αφορούν στην ψυχική υγεία, πρόληψη κινδύνων, διατροφή, οικογενειακές σχέσεις. Πιο συγκεκριμένα οι θεματικές ενότητες που θα αναπτυχθούν είναι : Σχέσεις στην οικογένεια, Πρόληψη, Ανάπτυξη, Εθισμός, Τεχνολογία, Διατροφή , Εκφοβισμός. Ομιλητές είναι έγκριτοι επιστήμονες από το χώρο της Υγείας. Η κάθε συνάντηση είναι διαδραστική και μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι παρευρισκόμενοι με ερωτήσεις ή τοποθετήσεις.

Η “Ακαδημία Γονέων- Εφηβεία από το Α έως το Ω” αποτελεί πρόγραμμα της Μονάδας Εφηβικής Υγείας του Νοσοκομείου Παίδων “Π. Α. Κυριακού”.

Πιο συγκεκριμένα η πρώτη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου στις 7.00 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Νίκαιας (Π. Τσαλδάρη 10, 1ος όροφος) με θέμα: “Διαδίκτυο και νέοι”. Τα θέματα που θα αναπτυχθούν είναι εθισμός των νέων στο διαδίκτυο, διαδικτυακός εκφοβισμός, ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο. Ομιλήτρια θα είναι η κ. Κουλούρη Αγορίτσα, RN, RMN, Msc, PhD, Υπεύθυνη Νοσηλευτικής Υπηρεσίας Κέντρο Σαλαμίνας, πιστοποιημένη του προγράμματος “Αριάδνη”(πρόγραμμα Κατάρτισης Επαγγελματιών Ψυχικής Υγείας για το φαινόμενο του «εθισμού» των εφήβων στο διαδίκτυο καθώς και για τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν τα παιδιά και οι έφηβοι από την ανεξέλεγκτη χρήση του διαδικτύου) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με Μονάδα Εφηβικής Υγείας του Νοσοκομείου Παίδων “Π. Α. Κυριακού”.

Συντονίστρια του προγράμματος είναι η κ. Παππά Μυρσίνη Msc, Επισκέπτρια Υγείας στο Γ.Ν. Νίκαιας “Αγ. Παντελεήμων”.