“Ο Δρακοϊός Κορωνοϊός” είναι ένα ευφάνταστο παραμύθι που έγραψε πριν από δύο χρόνια ο 10χρονος τότε Θεοφάνης Τζελέπης, μαθητής της Ε’ Δημοτικού και εικονογράφησε η μητέρα του.
Χρησιμοποιώντας τη φαντασία του, την παιδική, αθώα του ματιά, μέσα από συζητήσεις με τους γονείς, τους δασκάλους και τους φίλους του και ζώντας ο ίδιος στη δίνη του κορωνοϊού, ο 10χρονος Θεοφάνης διηγείται την ιστορία του Δρακοϊού Κορωνοϊού, ενός μοναχικού, αλλά χαρισματικού δράκου, που στην προσπάθεια του να γίνει μέρος της παρέας των δράκων, χωρίς να το θέλει, γίνεται «ο κακός του παραμυθιού», μεταδίδοντας έναν καταστροφικό ιό.

Πίστεψε στον εαυτό σου γιατί είναι ωραίο να είσαι διαφορετικός
Όπως διαβάζουμε στην εισαγωγή του βιβλίου “Βασιζόμενος στη δική του εμπειρία bullying επηρεασμένος από όλο αυτό που ζήσαμε με τον κορωνοϊό, ο Θεοφάνης, κάνει τη δική του κατάθεση ψυχής. Πρωταγωνιστές του, ο Δρακοϊός-Κορωνοϊός, ένας μοναχικός, χαρισματικός δράκος, η μικρή Καραντίνα. Κάστρα, ιππότες, βασιλιάδες, μάγοι επιστρατεύονται όλοι και δημιουργούν μια ιστορία, που «ακουμπάει» εύστοχα και με χαριτωμένο τρόπο πολλά από τα προβλήματα της σημερινής κοινωνίας, όπως το bullying, η διαφορετικότητα, η ατομική ευθύνη, όλα με φόντο την πανδημία, μια κατάσταση που τόσο μας κλόνισε όλους!
Άραγε, θα καταφέρει να αλλάξει τη ζωή του και να γίνει καλύτερος; Θα βρεθεί κάποιος ή κάποια να τον βοηθήσει; Ποια θα είναι η τύχη του;
Ο Θεοφάνης μάς καλεί στην παρουσίαση του βιβλίου του

Η Ένωση Γονέων Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Δήμου Χαλκηδόνος με την ΚΕΔΗΘ (Κοινωφελής Επιχείρηση ) του Δήμου Θεσσαλονίκης μάς καλεί το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 11.00 πμ στην αίθουσα “Μανώλης Αναγνωστάκης “ στο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης όπου θα γίνει η παρουσίαση του παραμυθιού
Υποστηρικτής της εκδήλωσης η Βουλή των Ελλήνων και προσωπικά ο Πρόεδρος κος Κωνσταντίνος Τασούλας .
![]()
Θα υπάρξει ΔΩΡΕΑΝ μετακίνηση για τους μαθητές, γονείς ,φίλους με λεωφορεία που θα ξεκινήσουν από:
Άγιο Αθανάσιο
Κουφάλια
Χαλκηδόνα
Τηλέφωνο κρατήσεων θέσεων 694 850 1500
Διαβάστε επίσης:
Την Παρασκευή το μνημόσυνο του 16χρονου πυγμάχου Βασίλη που “έφυγε” από κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις
