Ο δύσκολος μαθητής δεν θέλει την αδιαφορία του δασκάλου αλλά το ενδιαφέρον του

Υπάρχουν δύσκολοι μαθητές που φαίνεται να είναι καλύτεροι στην τάξη μιας δασκάλας απ’ ό,τι μιας άλλης. Ο κάθε δάσκαλος έχει το δικό του στυλ διδασκαλίας, τη δική του προσωπικότητα. Απώτερος στόχος του εκπαιδευτικού είναι να βοηθήσει τους μαθητές του που παρουσιάζουν προβλήματα συμπεριφοράς να ελέγξουν τις ίδιες τους τις αντιδράσεις. Θα μπορούσε ο εκπαιδευτικός προτού προκύψει κάποιο πρόβλημα να συζητήσει τις επιλογές που έχουν τα παιδιά σχετικά με τον τρόπο που θα δράσουν.

Αν υπάρχουν αρκετοί μαθητές που συνήθως λογομαχούν για κάποιο παιχνίδι, βοηθήστε τους να βρούνε τρόπους να λύσουν το πρόβλημα πριν βγουν έξω να παίξουν.

Είναι καλό να θυμίζετε στα παιδιά την αιτία που υπάρχει πίσω από κάθε κανόνα ή τη συνέπεια της συμπεριφοράς από την εφαρμογή αυτού του κανόνα. Βάλτε τους μαθητές σας να επαναλάβουν π.χ. «οι μπουνιές μπορεί να τραυματίσουν σοβαρά. Το μόνο που πετυχαίνουμε με αυτές είναι να θυμώνουμε και σίγουρα δεν λύνουν το πρόβλημα που μας ανησυχεί». Ζητήστε από τους μαθητές σας να σας απαριθμήσουν να σκεφτούν άλλους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσαν να λύσουν ένα πρόβλημα.

Διαβάστε περισσότερα στο Infokids.com.cy