Αρχική InfoMommy Νέα Ο ΕΦΕΤ ανακάλεσε βαφή αβγών

Ο ΕΦΕΤ ανακάλεσε βαφή αβγών

traditional_red_easter_eggs_1280x800

Την απόσυρση φυτικής βαφής αυγών (ριζάρι - Radix Cut), με αριθμό παρτίδας LOT 11190 και ημερομηνία λήξης 31.12.2014 ζήτησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).

Το προϊόν προέρχεται από το Ιράν και διακινείται στην Ελλάδα από την εταιρεία Αλεξόπουλος Αλ. & ΣΙΑ ΟΕ. Το δείγμα ελήφθη από την επιχείρηση Αφοι Παντ. Χατζηγεωργίου ΟΕ., Ευριπίδου 37, Αθήνα.

Η συγκεκριμένη χρωστική χαρακτηρίστηκε ως «μη κανονική και μη ασφαλής» διότι προέρχεται από φυτό για το οποίο δεν υπάρχει ιστορικό ασφαλούς χρήσης ως τροφίμου και δεν συμπεριλαμβάνεται στις επιτρεπόμενες χρωστικές για τη διακοσμητική χρώση των κελυφών των αυγών.

Ο ΕΦΕΤ καλεί τους καταναλωτές να μη χρησιμοποιήσουν τη βαφή αυτή για τον παραδοσιακό στολισμό των πασχαλινών αυγών.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.