Αρχική InfoMommy Νέα Ο Ελληνικός Ερυθρος Σταυρός απευθύνει έκκληση για παιδικά καρότσια, αντηλιακά και εντομοαπωθητικά

Ο Ελληνικός Ερυθρος Σταυρός απευθύνει έκκληση για παιδικά καρότσια, αντηλιακά και εντομοαπωθητικά

Έκκληση για τη συγκέντρωση αντηλιακών, εντομοαπωθητικών, προϊόντων για τσιμπήματα και παιδικών καροτσιών, προκειμένου να διατεθούν σε πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στην Ειδομένη και τα κέντρα φιλοξενίας, απευθύνει στους πολίτες ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός-Τμήμα Θεσσαλονίκης. Αυτά τα είδη θεωρούνται απολύτως απαραίτητα καθώς η θερμοκρασία ανεβαίνει και ενόψει της έλευσης του καλοκαιριού, ενώ όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΕΕΣ ιδιαίτερα αυξανόμενες είναι και οι ανάγκες για εμφιαλωμένο νερό.

Η συγκέντρωση της βοήθειας γίνεται στο κτίριο του ΕΕΣ, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, στην οδό Ν. Κουντουριώτου 10, από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 9:00 πμ έως τις 14:00. Πληροφορίες παρέχονται στα τηλέφωνα 2310 531533-6.

Σημειώνεται, ότι μόνο την τελευταία εβδομάδα ο ΕΕΣ διένειμε 1.520 μπουκάλια εμφιαλωμένο νερό στην Ειδομένη και 2.764 στο Κέντρο Φιλοξενίας Διαβατών. Επίσης, διανεμήθηκαν συνολικά 17.235 ατομικά πακέτα με ανθρωπιστικό υλικό στην Ειδομένη, εκ των οποίων τα 2.880 ήταν πακέτα ξηράς τροφής, 206 θερμικές κουβέρτες και 692 σακίδια πλάτης. Η ιατρική μονάδα, που λειτουργεί με γιατρούς-νοσηλευτές του Ουγγρικού, Αυστριακού και Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, προσέφερε την τελευταία εβδομάδα ιατρονοσηλευτικές υπηρεσίες σε 169 πρόσφυγες και μετανάστες, οι οποίοι εκδήλωσαν κυρίως λοιμώξεις του αναπνευστικού, πυρετό, πονόδοντους, πονοκεφάλους, δερματικές λοιμώξεις, προβλήματα από χρόνιες καρδιαγγειακές και αναπνευστικές παθήσεις, διάφορα τραύματα καθώς και ψυχολογικά προβλήματα.

Σε 56 περιστατικά, το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και οι κοινωνικοί λειτουργοί παρείχαν ψυχοκοινωνική στήριξη, ενώ σε 75 περιπτώσεις προσέφεραν καθοδήγηση και συμβουλές για το θέμα του ασύλου και της μετεγκατάστασης. Στο Κέντρο Φιλοξενίας Διαβατών, όπου βρίσκονται 2.200 πρόσφυγες, διανεμήθηκαν από τον ΕΕΣ συνολικά 7.197 πακέτα ανθρωπιστικού υλικού, εκ των οποίων, εκτός από εμφιαλωμένο νερό, 120 θερμικές κουβέρτες και 2.240 πακέτα ειδών ατομικής υγιεινής. Στο μόνιμα εγκατεστημένο ιατρείο, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Τμήματος ΕΕΣ Θεσσαλονίκης αντιμετώπισε συνολικά την τελευταία εβδομάδα 249 περιστατικά, ενώ σε 45 άτομα παρασχέθηκε ψυχοκοινωνική στήριξη.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.