Ο ΕΟΦ κρούει το καμπανάκι του κινδύνου για τα καλλυντικά προϊόντα που πουλά γνωστή ιστοσελίδα

Ο ΕΟΦ εφιστά την προσοχή των καταναλωτών στην διακίνηση προϊόντων μέσω της ιστοσελίδας, https://www.goldhair.gr, με δραστική ουσία τη μινοξιδίλη, μόνη της ή σε συνδυασμό με κετοκοναζόλη, με ένδειξη για τη θεραπεία της τριχόπτωσης τόσο για άνδρες όσο και για γυναίκες και τη θεραπεία μυκητιάσεων και λοιμώξεων που επηρεάζουν το τριχωτό της κεφαλής.

Προσοχή σε e-shop με προϊόντα κατά της τριχόπτωσης τα οποία δεν έχουν ελεγχθεί

Τα προϊόντα αυτά δεν έχουν άδεια κυκλοφορίας φαρμάκων από τον ΕΟΦ και ως εκ τούτου δεν έχουν αξιολογηθεί ως προς την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά τους.

Εκτός από την αναφερόμενη ιστοσελίδα, διαφημίζονται στο κοινό και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook (goldhair.gr), Ιnstagram (goldhair.gr) και Υοutube (Goldhair Τριχόπτωση;; -Αραιωση;; Τελος!).

Επισημαίνεται ότι κατά την παραγγελία των προϊόντων μέσω των ιστοσελίδων, οι καταναλωτές καλούνται να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους σε μια έτοιμη φόρμα παραγγελίας, χωρίς να γνωρίζουν την εταιρεία που έχει τη νομική ευθύνη του προϊόντος.

Οι καταναλωτές καλούνται σε επαγρύπνηση, ώστε, σε περίπτωση που περιέλθoυν στην κατοχή τους, να μην τα χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.
Υπενθυμίζεται ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη εγκεκριμένες και αναξιόπιστες πηγές, μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.

Δείτε το κείμενο της ανάκλησης εδώ

Διαβάστε επίσης:

Ο καλύτερος τρόπος να υποδεχθούμε τη νέα σχολική χρονιά; Ένα σαββατοκύριακο ξέφρενου πάρτι!

Eξελίξεις με το κρανίο και τα οστά που βρήκε παιδάκι παίζοντας στην άμμο σε παραλία της Αττικής (φωτό)

Ραγίζει καρδιές η μητέρα του 17χρονου Βασίλη: «Μανούλα μου, δε θα σε αφήσω ποτέ. Αγαπούσε τις μηχανές. Δεν έτρεχε ποτέ»