Αρχική Βιβλία Ο Ευκλείδης και το μυστικό στο υπόγειο

Ο Ευκλείδης και το μυστικό στο υπόγειο

Η νέα σχολική χρονιά ξεκινά, με τις εκδόσεις Βάρφη να παρουσιάζουν το πρώτο βιβλίο στη σειρά τους «Λύνω τους γρίφους», το παιδικό-εφηβικό μυθιστόρημα του Φώτη Γιάντσιου, «Ο Ευκλείδης και το μυστικό στο υπόγειο».

Ο Ευκλείδης είναι ένα αγόρι 11 χρονών από την Πολίχνη της Θεσσαλονίκης, με περίεργο μυαλό και μια αγάπη για τα μαθηματικά και τα μυστήρια που έχει κληρονομήσει από τον παππού του.
Όταν η περιέργειά του τον οδηγήσει στο πάντα κλειδωμένο υπόγειο, ανάμεσα σε χάρτες και μπαούλα, θα ανακαλύψει ένα μυστικό που θα τον φέρει αντιμέτωπο με τη μεγαλύτερη περιπέτεια της ζωής του.

Ένα βιβλίο που ταξιδεύει αλλά και προκαλεί τους αναγνώστες του, καθώς ο Ευκλείδης επισκέπτεται μυθικές βιβλιοθήκες και θρυλικές πόλεις, λύνοντας τους γρίφους που βρίσκονται στον δρόμο του, προσπαθώντας να συγκεντρώσει τα συστατικά για το φάρμακο του παππού του... ή για κάτι άλλο;

Ένα μυθιστόρημα με γρήγορο ρυθμό, γεμάτο περιπέτεια και μαγικές τοποθεσίες, με εικονογράφηση μοναδικής ομορφιάς από την Άννα Καρνή, που φέρνει στη ζωή τις Πολιτείες όπου ταξιδεύει ο Ευκλείδης. Μαθηματικοί γρίφοι και προβλήματα θα προκαλέσουν τους μικρούς αλλά και τους μεγαλύτερους αναγνώστες, αναγκάζοντάς τους να χρησιμοποιήσουν το μυαλό τους και την εξυπνάδα τους, ακολουθώντας τα βήματα του πρωταγωνιστή.

Συγγραφέας: Φώτης Γιάντσιος
Εικονογράφηση: Άννα Καρνή
Επιμέλεια Γρίφων: Απόστολος Σδρόλιας
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΒΑΡΦΗΣ


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.