Αρχική InfoMommy Πολιτισμός - Σεμινάρια Θεάματα Ο Φ.Σ. Παρνασσός γιορτάζει 150 χρόνια με ένα εξαιρετικό αφιέρωμα στη Μαρία Κάλλας (27/11)

Ο Φ.Σ. Παρνασσός γιορτάζει 150 χρόνια με ένα εξαιρετικό αφιέρωμα στη Μαρία Κάλλας (27/11)

Γεννημένη από Έλληνες μετανάστες σε ένα νοσοκομείο της Νέας Υόρκης, ένα μόλις χρόνο μετά τη Μικρασιατική καταστροφή, η Μαρία Κάλλας επέστρεψε ως έφηβη μιας διαλυμένης οικογένειας στην Αθήνα της καταγωγής της, θύμα κι αυτή της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης του 1928 και των συνεπειών της. Στο πρόσωπό της οι τραγικές αλλά και μεγαλειώδεις πτυχές μιας προσωπικής πορείας έμελλαν να συνδυασθούν οδυνηρά αλλά και συναρπαστικά με τη μυθοποίηση μιας μεγάλης και απαράλλαχτης τέχνης, κομβικής για τις αισθητικές αντιλήψεις του χώρου της στον 20ό αιώνα.

Στα 1938, νεαρή σπουδάστρια του Εθνικού Ωδείου ακόμη, πριν καν συμπληρώσει τη δεύτερη δεκαετία της ζωής της και πολύ προτού κατοχυρώσει την αδιαμφισβήτητη μεσσιανική σημασία της για τον κόσμο του λυρικού θεάτρου, η Μαριάννα Καλογεροπούλου τραγούδησε στην αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός». Στο πλαίσιο του εορτασμού των 150 ετών λειτουργίας αυτού του σημαντικού πολιτισμικού θεσμού της Αθήνας, η Δήμητρα Θεοδοσίου ακολουθεί, στον ίδιο ανακαινισμένο χώρο, τον μίτο μιας οιονεί αταβιστικής ιστορικής συνέχειας και τιμά την «απόλυτη πριμαντόνα» με μιαν ατομική εμφάνιση σε ρόλους που οι δύο διεθνείς Ελληνίδες ερμήνευσαν εμβληματικά επί σκηνής και όχι μόνο.

Διαβάστε τη συνέχεια στο infowoman.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.