Αρχική InfoMommy Σχέσεις Ο γάμος συμβάλλει στην καλή υγεία των οστών

Ο γάμος συμβάλλει στην καλή υγεία των οστών

Married-couple-wife-on-back-with-flowersΕίναι πλέον γνωστό ότι ο γάμος κάνει πολύ καλό στην υγεία, όμως νέα έρευνα αποκάλυψε ότι υπάρχουν οφέλη που σχετίζονται συγκεκριμένα με την υγεία των οστών.

Χρησιμοποιώντας δεδομένα από 632 ενήλικες στις ΗΠΑ, ερευνητές από το UCLA προσπάθησαν να ανακαλύψουν μία σύνδεση ανάμεσα στην οστική πυκνότητα -η οποία διασπάται με το πέρασμα του χρόνου προκαλώντας οστεοπόρωση- και το ιστορικό του έγγαμου βίου ενός ατόμου.

Τα αποτελέσματα δημοσιεύθηκαν στο ηλεκτρονικό περιοδικό “Osteoporosis International” και απέδειξαν ότι ο γάμος έχει θετικές επιδράσεις στην οστική πυκνότητα, ειδικότερα στους παντρεμένους άνδρες, οι οποίοι παρουσίασαν καλύτερα αποτελέσματα σε σχέση με τους άγαμους, τους χήρους ή τους διαζευγμένους άνδρες. Ωστόσο, αυτό ισχύει ιδιαίτερα για όσους παντρεύτηκαν μετά την ηλικία των 25 ετών.

Married-couple-ring-exchangeΌσον αφορά τις γυναίκες, τα αποτελέσματα δεν ήταν τόσο ξεκάθαρα. Ο γάμος από μόνος του δεν οδηγεί σε πιο υγιή οστά για το γυναικείο φύλο, όμως ένας ευτυχισμένος γάμος μπορεί να το κάνει.

Συγκεκριμένα, όσες δήλωσαν ότι δέχονται την υποστήριξη των συζύγων τους, οι οποίοι νοιάζονται πραγματικά για εκείνες, αποδείχθηκε ότι έχουν ισχυρότερα οστά.

Ωστόσο, πέρα από τα γερά κόκαλα ο γάμος έχει κι άλλα οφέλη για την υγεία των ανθρώπων. Παλαιότερες μελέτες έχουν δείξει ότι οι παντρεμένοι είναι λιγότερο επιρρεπείς στην πνευμονία, την ανάπτυξη καρκίνου και τις καρδιακές προσβολές.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter