Αρχική InfoBaby 12-36 μηνών «Ο γιατρός είπε ότι πρέπει ο μικρός μας, 22 μηνών, να βάλει γυαλιά κι ανησυχώ γιατί είναι πολύ δραστήριος...

«Ο γιατρός είπε ότι πρέπει ο μικρός μας, 22 μηνών, να βάλει γυαλιά κι ανησυχώ γιατί είναι πολύ δραστήριος...

glasses

«Ο γιατρός είπε ότι πρέπει ο μικρός μας, 22 μηνών, να βάλει γυαλιά κι ανησυχώ γιατί είναι πολύ δραστήριος.  Είναι όπως όλα τα παιδιά, τρέχει, κινείται πολύ και φοβάμαι ότι θα τα σπάσει, κι ίσως τραυματιστεί. Είμαι σε αδιέξοδο κι έχω στεναχωρηθεί πολύ.»

Απαντά ο παιδίατρος Γιώργος Κουφόπουλος:

«Καταρχάς ηρεμήστε. Ο μικρός σας θα συνηθίσει τα γυαλιά όπως τόσα και τόσα άλλα παιδάκια. Και επίσης θα μπορεί να βλέπει καθαρά τον κόσμο γύρω του, σημαντικό για να αναπτύσσεται σωστά και να συμμετέχει στις δραστηριότητες των παιδιών της ηλικίας του.

Πιστέψτε με, δεν θα είναι τόσο δύσκολο να συνηθίσει τα γυαλιά όσο πιστεύετε τώρα εσείς. Στην πραγματικότητα, ένα παιδάκι σχεδόν 2 ετών, μπορεί να προσαρμόσει πολύ εύκολα τη ζωή του με τα γυαλιά.

Όταν πάτε στο κατάστημα οπτικών να τα αγοράσετε, ζητήστε τους να σας παρουσιάσουν όλα τα σχέδια. Υπάρχουν φακοί από πλαστικό και πολυκαρβουνικοί που είναι άθραυστοι. Ενημερωθείτε πριν επιλέξετε.

Επίσης για τα μικρά νήπια, συνιστάται να παίρνετε γυαλιά με στήριγμα από ελαστικές κορδέλες που πάνε πίσω από τα αυτάκια τους κι έτσι μπορούν να ξαπλώνουν ή γενικώς να κινούνται χωρίς φόβο να τους πέσουν. Εναλλακτικά υπάρχουν και οι βραχίονες που γυρίζουν γύρω από το αφτί και δεν πιέζουν το κεφαλάκι του παιδιού.

Οσο για το πώς θα αντιδράσει ο μικρός σας στη νέα κατάσταση, κι εδώ πρέπει να φανείτε υπομονετική μα κι επίμονη. Είναι πιθανό στην αρχή να τα πετάξει. Εσείς πρέπει να δοκιμάσετε ξανά και ξανά και να του εξηγήσετε όσο πιο απλά γίνεται ότι έτσι πρέπει, δεν γίνεται αλλιώς.

Απλά έχετε πάντα στο νου σας ότι θα χρειάζεται να παρακολουθείτε αν τα φοράει και να του μάθετε να τα βγάζει με τα δύο χεράκια και να τα βάζει πάντα στη θήκη τους για να μη σπάσουν.

Σίγουρα πάντως ο μικρός  σας κάποια στιγμή θα εκτιμήσει τη βοήθεια των γυαλιών στο να βλέπει καλύτερα και θα δεχθεί ότι είναι για καλό του.
Τέλος θα προτείναμε όταν έρθει η ώρα να αγοράσετε τα γυαλιά, να πάτε μαζί με τον μικρό σας στο μαγαζί και να το αφήσετε να επιλέξει έστω το χρώμα του σκελετού


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.