Αρχική InfoBaby 0-36 μηνών "Ο γιος μου 10 μηνών τραβάει τα μαλλιά της αδερφής του. Τον μαλώνουμε και συνεχίζει να το κάνει..."

"Ο γιος μου 10 μηνών τραβάει τα μαλλιά της αδερφής του. Τον μαλώνουμε και συνεχίζει να το κάνει..."

lambtwinsmarch2010_0509"Έχω δύο μωρά δέκα μηνών. Ένα αγοράκι και ένα κοριτσάκι. Το αγοράκι τραβάει συνέχεια τα μαλλιά της αδερφής του και γελάει και παρότι το μαλώνουμε, αυτό συνεχίζει να το κάνει. Το κάνει για παιχνίδι ή έχει καταλάβει ότι θα πονέσει την αδερφή του; Τι αντιλαμβάνονται σε αυτή την ηλικία; Του χτυπάμε ελαφρά το χεράκι ή του μιλάμε λίγο άγρια για να καταλάβει ότι δεν είναι σωστό. Το θέμα είναι, καταλαβαίνει σε αυτή την ηλικία ή μήπως μαλώνοντάς το, χειροτερεύουμε την κατάσταση; Ποιος είναι ο σωστός τρόπος αντιμετώπισης;".

Απαντά η Αλεξάνδρα Καππάτου, Ψυχολόγος – Παιδοψυχολόγος – Συγγραφέας

Το πιο πιθανό είναι το αγοράκι σας να έχει καταλάβει ότι πετυχαίνει κάτι πολύ σπουδαίο και καταφέρνει η μαμά και ο μπαμπάς να ασχολούνται μαζί του έστω με παρατηρήσεις οπότε γιατί να το σταματήσει. Καλύτερα θα ήταν να τον απασχολείτε με κάτι άλλο, ώστε να αποφεύγονται αυτά τα περιστατικά ή όταν συμβαίνει και κλαίει το κοριτσάκι σας να του εξηγείτε ότι αυτό που έκανε πονάει και δεν χτυπάμε τους άλλους, άμεσα όμως να αλλάζετε τη δραστηριότητα. Η απόσπαση του ενδιαφέροντος σε κάτι άλλο, η ευελιξία και η διατήρηση της ψυχραιμίας θα βοηθήσουν καθοριστικά στη διαχείριση των δύσκολων στιγμών.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.