Αρχική Ρωτήστε τον ειδικό "Ο γιος μου 2,5 ετών ουρλιάζει στον ύπνο του, τρέμει και τραυλίζει 4-5 μέρες μετά το περιστατικό...."

"Ο γιος μου 2,5 ετών ουρλιάζει στον ύπνο του, τρέμει και τραυλίζει 4-5 μέρες μετά το περιστατικό...."

Καλησπέρα, έχω ένα αγοράκι 2,5 ετών που εδώ και λίγους μήνες πηγαίνει παιδικό σταθμό. Εδώ και 2 μήνες περίπου, 3-4 φορές ουρλιάζει στον ύπνο του, τρέμει και μάλιστα τη μια φορά κατουρήθηκε και την άλλη έκανε εμετό. Μετά από τέτοιο περιστατικό τραυλίζει για 4-5 μέρες και μετά το σταματάει. Πείτε μου σας παρακαλώ, είναι κάτι σοβαρό; Πρέπει να απευθυνθώ σε παιδοψυχολόγο;

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

Απαντά η Παρασκευή Μπριντάκη, Ψυχολόγος – Οικογενειακή Θεραπεύτρια – Παιδοψυχολόγος

Καταλαβαίνω ότι κάποια στιγμή έρχεται η ώρα που ο μικρός πρώτη φορά αποχωρίζεται από εσάς, τα συναισθήματα ποικίλα και σύνθετα. Ίσως ο μικρός αντιλαμβάνεται όλη αυτή την αναστάτωση και αντιδρά. Χρειάζεται ηρεμία και ψυχραιμία. Είναι φυσικό ο μικρός να εμφανίζει συμπτώματα άγχους και δυσκολία προσαρμογής. Είναι πολλές οι αλλαγές με τις οποίες έρχεται αντιμέτωπος. Χρειάζεται σταδιακή απευαισθητοποίηση. Ίσως στην αρχή να χρειάζεται να μένει λίγες ώρες και σταδιακά να εμπλακεί περισσότερο. Σκόπιμο είναι να έρχεται σε αλληλεπίδραση με 2-3 παιδιά, αρχικά στο δικό του χώρο, να εξοικειώνεται και στη συνέχεια να εμπλακεί με μεγαλύτερες ομάδες. Εάν δείτε ότι οι δυσκολίες παραμένουν, καλό θα ήταν να συμβουλευτείτε ειδικό.

Μπριντάκη Παρασκευή
Ψυχολόγος – Οικογενειακή Θεραπεύτρια – Παιδοψυχολόγος
Τηλ: 6936637612 / 211 4048794
http://www.greekpsychologist.com/


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.