Αρχική Ρωτήστε τον ειδικό "Ο γιος μου 3,5 ετών ξυπνάει με κλάματα σε σημείο κρίσης... Δεν μπορώ να τον ηρεμήσω με τίποτα!"

"Ο γιος μου 3,5 ετών ξυπνάει με κλάματα σε σημείο κρίσης... Δεν μπορώ να τον ηρεμήσω με τίποτα!"

Ο μικρός μου είναι 3,5 ετών και μερικές φορές ξυπνάει είτε μεσημέρι είτε βράδυ, χωρίς να έχει κοιμηθεί πολύ, με κλάματα που φτάνουν σε σημείο κρίσης. Κλαίει και ουρλιάζει, τεντώνει όλο του το σώμα και δεν μπορώ να τον ηρεμήσω με τίποτα. Έχει κλειστά τα μάτια και όταν τα ανοίγει, κοιτάει με τρόμο γύρω γύρω και συνεχίζει να κλαίει ασταμάτητα. Τι μπορεί να του συμβαίνει και τι μπορώ να κάνω για να τον βοηθήσω;

Απαντά η Παρασκευή Μπριντάκη, Ψυχολόγος - Οικογενειακή Θεραπεύτρια - Παιδοψυχολόγος

Ο μικρός χρειάζεται να περάσει λίγο χρόνο ακόμη μαζί σας. Προσπαθήστε να τον χαλαρώσετε και να τον ηρεμήσετε μιλώντας του. Διαβάστε του μια ιστορία, ακούστε μια χαλαρή μουσική, νανουρίστε τον. Στόχος σας είναι η σταδιακή απομάκρυνση από κοντά του. Αρχικά, να έχετε μικρή απόσταση από εκείνον. Να ακούγεται η φωνή σας, μικρή βλεμματική επαφή. Στη συνέχεια, καθίστε στην καρέκλα και απλά μιλάτε του. Στην πορεία μετακινηθείτε προς την πόρτα, εξακολουθείτε να του μιλάτε. Μετά αποχωρήστε από το δωμάτιο. Σε περίπτωση που ξυπνήσει μην ανησυχήσετε, πηγαίνετε στο δωμάτιο και καθησυχάστε τον. Φροντίστε να αποχωρήσετε έγκαιρα. Σημαντικό σε όλη αυτή τη διαδικασία είναι η δική σας ψυχολογία. Χρειάζεται να είστε ψύχραιμη, να αποφύγετε να μεταφέρετε τυχόν ανησυχία, άγχος ή κούραση. Είναι μια διαδικασία που θέλει υπομονή και κατανόηση. Μην ξεχνάτε ότι εάν ξεκινήσετε αυτή τη διαδικασία, θα πρέπει να μείνετε μέχρι το τέλος ως πρόσωπο αναφοράς για να μην διακοπεί η διαδικασία.

Μπριντάκη Παρασκευή
Ψυχολόγος - Οικογενειακη Θεραπεύτρια - Παιδοψυχολογος
Τηλ: 6936637612/ 215 5300652
http://www.greekpsychologist.com/


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.