Αρχική Ρωτήστε τον ειδικό "Ο γιος μου αρνείται κατηγορηματικά να διαβάσει και παραπονιέται ότι η δασκάλα φωνάζει. Πώς μπορώ να τον βοηθήσω;"

"Ο γιος μου αρνείται κατηγορηματικά να διαβάσει και παραπονιέται ότι η δασκάλα φωνάζει. Πώς μπορώ να τον βοηθήσω;"

619Είμαι μητέρα δύο παιδιών. Ο γιος μου πηγαίνει Γ Δημοτικού και η κόρη μου Α Δημοτικού. Θα ήθελα τη συμβουλή σας για τον γιο μου. Πρόκειται για ένα πολύ συνεσταλμένο παιδί. Μέχρι πέρυσι ήμασταν καλά. Φέτος, από την αρχή της χρονιάς αρνείται κατηγορηματικά να διαβάσει Ιστορία, Θρησκευτικά και Μελέτη Περιβάλλοντος. Μου παραπονιέται ότι η δασκάλα φωνάζει και ότι αυτά τα μαθήματα είναι δύσκολα. Τον πήγα σε Κέντρο Λογοθεραπείας και με το που τον είδαν, μού είπαν ότι το παιδί είναι έτοιμο να εκραγεί από το άγχος του και ότι έχει χαμηλή αυτοεκτίμηση. Ζηλεύει πολύ την αδερφή του. Στα άλλα μαθήματα και στα Αγγλικά που πάει Β Junior τα πηγαίνει πολύ καλά. Πώς μπορώ να το βοηθήσω;

Απαντά η Μπριντάκη Παρασκευή, Ψυχολόγος-Οικογενειακή Θεραπεύτρια-Παιδοψυχολόγος

Αντιλαμβάνομαι την κατάσταση αλλά πρωτίστως θέλω να σας ενημερώσω ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των παιδιών σε αυτή την ηλικία παρουσιάζουν τέτοιου τύπου δυσκολίες. Χρειάζεται ψυχραιμία. Αρχικά, να κατανοήσετε ότι η πίεση και οι σχολικές απαιτήσεις αυξάνουν τα επίπεδα άγχους. Μπορεί ο μικρός να φοβάται την αποτυχία, να μην θέλει να σας απογοητεύσει. Η ενθάρρυνση και η παρότρυνση, καθώς και η επιβράβευση συντελούν στην ενίσχυση της αυτοεκτίμησης του παιδιού σας.

Μπριντάκη Παρασκευή
Ψυχολόγος – Οικογενειακή Θεραπεύτρια – Παιδοψυχολόγος
Email: evi_mprintaki@yahoo.gr
Τηλ: 6936637612 / 211 4048794
www.greekpsychologist.com


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.