Αρχική InfoBaby 12-36 μηνών "O γιος μου είναι 2 ετών και τεσσάρων μηνών και εδώ και ένα χρόνο εμφάνισε ξαφνικά σιελόρροια, η οποία επιδεινώνεται....."

"O γιος μου είναι 2 ετών και τεσσάρων μηνών και εδώ και ένα χρόνο εμφάνισε ξαφνικά σιελόρροια, η οποία επιδεινώνεται....."

salivaΟ γιος μου είναι δύο χρόνων και τεσσάρων μηνών. Εδώ και ένα χρόνο περίπου, εμφάνισε ξαφνικά σιελόρροια, η οποία επιδεινώνεται, σε σημείο να μουσκεύουν οι μπλούζες του έως την κοιλιά του. Όσο έβγαζε τα δόντια του, δεν είχε τέτοια σιελόρροια και έχει εδώ και καιρό βγάλει όλα τα δόντια του. Ο οδοντίατρος δεν εντόπισε κανένα πρόβλημα, ενώ ο ωτορινολαρυγγολόγος είπε ότι ίσως το πρόβλημα οφείλεται στα λίγα κρεατάκια που έχει. Έκανε επίσης λόγο για ενδεχόμενη ευαισθησία στο παρασυμπαθητικό σύστημα. Θα πρέπει να κάνουμε κάποιες εξετάσεις;

Η επίκουρη καθηγήτρια Παιδιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Πόπη Αναστασέα-Βλάχου απαντά ότι τα κρεατάκια δεν μπορεί να δημιουργήσουν τόσο έντονο πρόβλημα σιελόρροιας. Επίσης, είναι νωρίς για να έχει ολοκληρώσει το παιδί την οδοντοφυΐα του. Στην ηλικία μάλιστα που άρχισε η σιελόρροια (στον έναν περίπου χρόνο), τα περισσότερα παιδιά έχουν μόνο τέσσερα δόντια. Χρειάζεται πλήρες ιστορικό από τη στιγμή που γεννήθηκε έως σήμερα (εάν λ.χ. είχε εμέτους, εάν είχε πρόβλημα με τον νυκτερινό ύπνο του κ.ά.).  Θα πρέπει, ακόμα, να παρατηρήσετε εάν το παιδί πνίγεται το βράδυ από τα σάλια του. Είναι δυνατόν αυτό που εκλαμβάνεται ως απλή σιελόρροια να είναι ένα εντελώς διαφορετικό πρόβλημα, όπως η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.