Αρχική Ρωτήστε τον ειδικό "Ο γιος μου είναι 21 μηνών. Δεν θέλει να πηγαίνει στον παιδικό σταθμό, κλαίει συνεχώς...Δεν έχουμε ιδέα πώς να το αντιμετωπίσουμε"

"Ο γιος μου είναι 21 μηνών. Δεν θέλει να πηγαίνει στον παιδικό σταθμό, κλαίει συνεχώς...Δεν έχουμε ιδέα πώς να το αντιμετωπίσουμε"

1369384108Ο γιος μου είναι 21 μηνών. Τον Φεβρουάριο -14 μηνών τότε- τον πήγαμε πρώτη φορά παιδικό σταθμό. Μετά την προσαρμογή του που κράτησε μια εβδομάδα, άλλαξε ολόκληρο το πρόγραμμά του όσον αφορά τη διατροφή αλλά και τη συμπεριφορά του. Έγινε πιο νευρικός και έτρωγε ακατάστατες ώρες. Μετά από έναν μήνα περίπου έπρεπε να τον σταματήσουμε για λόγους υγείας της πεθεράς μου που βρίσκεται σε άλλο νησί και έπρεπε η γυναίκα μου να την φροντίζει. Έτσι, ο μικρός έμεινε 6 ολόκληρους μήνες με μόνη παρέα τη μαμά του, εμένα περιστασιακά και γενικά ενήλικες της οικογένειας. Δεν είχε συναναστροφές με παιδάκια της ηλικίας του. Τώρα ξεκίνησε πάλι από την αρχή. Πήγε 2-3 φορές και μετά άρχισε να μην θέλει να πηγαίνει, να κλαίει συνεχώς, μέχρι που έκανε εμετό από το κλάμα και μας τηλεφώνησαν να πάμε να τον πάρουμε. Από εκεί κι έπειτα, όποτε επιχειρεί η μαμά του να τον πάει στον παιδικό σταθμό, η αντίδραση του είναι έντονο κλάμα και κάθε φορά εμετό κι όταν γυρίζει σπίτι είναι μια χαρά. Δεν δείχνει ενδιαφέρον για άλλα παιδάκια και γενικά πιστεύουμε πως είναι εσωστρεφής και δεν έχουμε ιδέα πώς να το αντιμετωπίσουμε.

Απαντά η Μπριντάκη Παρασκευή, Ψυχολόγος-Οικογενειακή Θεραπεύτρια-Παιδοψυχολόγος

Ο μικρός δείχνει να περνά μια περίοδο σημαντικών αλλαγών στην ζωή του. Αρχικά αντιμετώπισε την προσαρμογή του στον παιδικό σταθμό, στην πορεία το άγχος του αποχωρισμού από εσάς και από τις συνήθειες της καθημερινότητας του. Στην πορεία ήρθε και μια νέα ανατροπή, η ξαφνική αποχώρηση της μητέρας του. Αυτό από μόνο του προκάλεσε αναστάτωση και αλλαγή δεδομένων. Είναι αρκετά αγχωμένος και πιεσμένος και θέλει χρόνο να εκτονωθεί όλο αυτό το συναίσθημα. Χρειάζεται να δώσετε χρόνο στο παιδί να μεταβολίσει όλες αυτές τις αλλαγές. Είναι σημαντικό να δείχνετε κατανόηση και ψυχραιμία χωρίς να μεταδίδετε στο παιδί την ανησυχία σας. Καλό θα ήταν να γίνει σταδιακά η ένταξη του στον παιδικό, να μένει 2 ώρες για αρχή και στην πορεία να αυξάνεται η παραμονή του. Συζητήστε ανοιχτά με τον γιο σας για όλες αυτές τις αλλαγές.

Μπριντάκη Παρασκευή
Ψυχολόγος-Οικογενειακή Θεραπεύτρια-Παιδοψυχολόγος
Site: www.greekpsychologist.com
Email: evi_mprintaki@yahoo.gr
Τηλ: 6936637612


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.