Αρχική Infokids Υγεία Ο ήλιος σύμμαχος κατά της Διαταραχής Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας;

Ο ήλιος σύμμαχος κατά της Διαταραχής Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας;

th

Έρευνα Ολλανδών επιστημόνων έρχεται για πρώτη φορά να συνδέσει τα οφέλη του ήλιου με την Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ).

Η ΔΕΠΥ είναι από τις συχνές παιδικές διαταραχές. Τα παιδιά με αυτή την πάθηση, δυσκολεύονται να συγκεντρωθούν, παρουσιάζουν παρορμητική και υπερκινητική συμπεριφορά, ενώ η ανάπτυξη του εγκεφάλου τους μπορεί να εμφανίζει σχετική καθυστέρηση.

Οι ερευνητές παρακολούθησαν κι ανέλυσαν στοιχεία από 10 χώρες που ξεχωρίζουν για την ηλιοφάνειά τους. Διαπίστωσαν πως οι χώρες με τη μεγαλύτερη ηλιοφάνεια έχουν και τα μικρότερα ποσοστά παιδιών με ΔΕΠΥ, άρα η έκθεση στο ηλιακό φως μπορεί να μειώνει τα συμπτώματα της πάθησης.

«Η μελέτη είναι ενδιαφέρουσα, αλλά εγείρει πολλά ερωτήματα χωρίς απάντηση. Για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό;», σχολίασε ο υπεύθυνος του επιστημονικού περιοδικού όπου δημοσιεύθηκε η έρευνα.

Ο Μάρτιν Αρνς, επικεφαλής των ερευνητών πάντως εξηγεί ότι ενδεχομένως η απάντηση βρίσκεται στο βιολογικό μας ρολόι. Αφού οι θεραπείες που εφαρμόζονται για τις διαταραχές του ύπνου και περιλαμβάνουν έκθεση σε φως, εμφανίζουν βελτίωση των συμπτώματων της ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας.

Προτείνει δε τα παιδιά που πάσχουν από αυτή τη διαταραχή, να εκτίθενται σε περισσότερο ηλιακό αλλά και τεχνητό φως.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.