Αρχική InfoSchool Δημοτικό "Ο κήπος στην πόλη": Εκδήλωση μαθητών στο Μουσείο Γουναρόπουλου (15-20/6)

"Ο κήπος στην πόλη": Εκδήλωση μαθητών στο Μουσείο Γουναρόπουλου (15-20/6)

Children's gardenΤο Μουσείο Γ. Γουναρόπουλου και το 5ο Δημοτικό Σχολείο Ζωγράφου παρουσιάζουν από τις 15 μέχρι τις 20 Ιουνίου την έκθεση των μαθητών της ΣΤ’ τάξης με θέμα
«Ο κήπος στην πόλη».

Στην αρχή της σχολικής χρονιάς το Μουσείο Γ. Γουναρόπουλου προσκάλεσε το 5ο Δημοτικό Σχολείο Ζωγράφου να ετοιμάσει και να παρουσιάσει στο χώρο του Μουσείου, τον Ιούνιο του 2013, μια εικαστική δράση με θέμα «Ο κήπος στην πόλη». Το σχολείο ανταποκρίθηκε με ενθουσιασμό και το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε από τους μαθητές της Στ’ τάξης.

Τον Ιανουάριο οι μαθητές επισκέφτηκαν το Μουσείο Γ. Γουναρόπουλου όπου ξεναγήθηκαν από το προσωπικό του. Στη συνέχεια η ιστορικός τέχνης του Μουσείου τους παρουσίασε με προβολή διαφανειών μια ιστορική αναδρομή στο Δήμο Ζωγράφου και τους πράσινους χώρους του καθώς και παραδείγματα άλλων πόλεων που έχουν ενσωματώσει με παραδοσιακούς ή μοντέρνους τρόπους το πράσινο στον αστικό τους ιστό. Ακολούθησε συνάντηση με τους εκπαιδευτικούς και την εικαστικό του σχολείου και συζήτηση για τις κατευθύνσεις στις οποίες οι μαθητές επρόκειτο να ακολουθήσουν. Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με επισκέψεις και επιτόπια έρευνα στον Υμηττό, στη Βίλλα Ζωγράφου και στο Πάρκο Ειρήνης και με φύτευση στο Μουσείο Γουναρόπουλου. Οι δράσεις αυτές πραγματοποιήθηκαν με τη συνδρομή των κηπουρών και γεωπόνων του τμήματος πρασίνου του δήμου Ζωγράφου.

Οι στόχοι του προγράμματος ήταν να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές σε θέματα οικολογίας, να γνωρίσουν την ιστορία και το φυσικό περιβάλλον του τόπου στον οποίο ζουν, να καλλιεργήσουν τη φαντασία και την αισθητική τους μέσω της εικαστικής δημιουργίας και να αποκτήσουν μια πιο προσωπική σχέση με το μουσείο της γειτονιάς τους.

Διάρκεια έκθεσης: Εγκαίνια: Σάββατο 15 Ιουνίου 2013, ώρα 12.00. 15 – 20 Ιουνίου 2013. Ωράριο λειτουργίας: Τρίτη – Τετάρτη: 09.00-13.30 & 18.00 – 21.00, Πέμπτη – Σάββατο: 09.00 – 15.00.
Κυριακή – Δευτέρα: κλειστά

Πληροφορίες: Τηλ: 210 74 87 657

Είσοδος ελεύθερη

Μουσείο Γ. Γουναρόπουλου,
Γουναροπούλου 6, Άνω Ιλίσια


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.