Αρχική Ο Κώστας Κρομμύδας και η κόρη του είδαν και σας προτείνουν Ο Κώστας Κρομμύδας και η κόρη του είδαν την παιδική θεατρική παράσταση "Μια αρχή... χωρίς αρχή"

Ο Κώστας Κρομμύδας και η κόρη του είδαν την παιδική θεατρική παράσταση "Μια αρχή... χωρίς αρχή"

φωτογραφία 1
Με πολύ μεγάλη μου χαρά έμαθα πώς γίνονται παιδικές παραστάσεις ακόμη και τώρα που η ζέστη έπιασε για τα καλά. Μου φάνηκε πολύ ενδιαφέρουσα η επιλογή να δούμε τη θεατρική παράσταση "ΜΙΑ ΑΡΧΗ… ΧΩΡΙΣ ΑΡΧΗ" που παίζεται για λίγες ακόμη παραστάσεις στο Κέντρο Μελέτης Νεώτερης Κεραμεικής.

φωτογραφία 2

Το έργο
Η μικρή ηρωίδα της ιστορίας μας ξυπνά μέσα σε μια γεμάτη θαύματα αυλή, έχοντας αποχτήσει κατά τη μετάβασή της από την πραγματικότητα σε αυτό τον φανταστικό κόσμο, δυο πήλινα πόδια. Ένα παράξενο πλάσμα, που θα συναντήσει εκεί, θα την βοηθήσει να ξαναβρεί τα ανθρώπινα πόδια της, μέσα από ένα συναρπαστικό ταξίδι στα μυστικά της γέννησης και της εξέλιξης του σύμπαντος. Στην προσπάθειά του να ανακαλύψει την αρχή του κόσμου, το κορίτσι θα ακολουθήσει το φως σε μια ανάστροφη πορεία. Αφού μάθει να αναγνωρίζει τα αντίθετα σχήματα, η ηρωίδα μας θα δει το φως να δημιουργεί το χώρο και το χρόνο, ως μια ενιαία συνέχεια, που αντανακλά σαν καθρέφτης μέσα στο σύμπαν μας έναν κόσμο πολύ διαφορετικό απ' ό, τι γνωρίζουμε.

φωτογραφία 3
Στον προαύλιο χώρο καθίσαμε με την κόρη μου και παρακολουθήσαμε την πολύ ενδιαφέρουσα δουλειά που μας παρουσίασε η θεατρική ομάδα της ΑΝΑΣΣΑ. Το έργο περνά πολύ ωραία μηνύματα σχετικά με τη δημιουργία του σύμπαντος και της προέλευσης των πλανητών. Η συζήτηση που ακολούθησε ήταν πολύ ενδιαφέρουσα και για τους μεγάλους αλλά και για τους μικρούς. Αμέσως μετά την παράσταση τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μέσα από φωτογραφίες την ιστορία της κεραμικής. Πολύ ενδιαφέρουσες ήταν και οι ασχολίες ακριβώς μετά απ' όπου αποκομίσαμε μια υπέροχη χειροποίητη μάσκα την οποία η κόρη μας φορά ακόμη.

φωτογραφία 1
Συνδυάστε την παρακολούθηση της παράστασης με μια ωραία βόλτα στο θησείο και στους εκεί αρχαιολογικούς χώρους. Το έργο θα παιχτεί για λίγο ακόμη και σας προτείνω να την δείτε και να φέρετε τα παιδιά σας κοντά σε μια τέχνη που σύντομα θα σπανίζει όλο και πιο πολύ.

φωτογραφία 2

φωτογραφία 3

krommydas-photo11

ΚΩΣΤΑΣ ΚΡΟΜΜΥΔΑΣ

ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ
Παιδική θεατρική παράσταση "Μια αρχή... χωρίς αρχή"
31 Μαίου 2014 ... 29 Ιουνίου 2014 | Κέντρο Μελέτης Νεώτερης Κεραμεικής, Γκάζι - Βοτανικός - Κεραμεικός
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων η θεατρική ομάδα "Άνασσα" παρουσιάζει, υπό την αιγίδα του Μουσείου Νεώτερης Κεραμικής, την παιδική θεατρική παράσταση "Μια αρχή…χωρίς αρχή".

«Η φωνή της σιωπής ξετυλίγει σα κλωστή από κουβάρι την ιστορία της γέννησης του κόσμου! Που γεννήθηκε… μέσα σ’ ένα όνειρο! Ένα όμορφο χρωματιστό όνειρο».
Συντελεστές:
Συγγραφή: Μαρία Πάνου
Σκηνοθεσία: Ντόρα Ζαχαροπούλου
Σκηνικά: Φίλιππος Βασιλείου
Κοστούμια: Ευangelia
Μουσική: Γιώργος Στογιώργης
Χορογραφίες: Αμαλία Κοσμά
Εικονογράφηση: TongaSchneider

Ηθοποιοί: Δήμος Αμπράζης, Αλεξάνδρα Σαρρηγεωργίου.

Συνοδευτική δραστηριότητα:
Με την καθοδήγηση των μελών της ομάδας μας, μικροί και μεγάλοι καλούνται να χρησιμοποιήσουν την φαντασία τους για να αποτυπώσουν ελεύθερα τις σκέψεις και τις εντυπώσεις τους από την παράσταση. Μέσα από την ανάπτυξη της δημιουργικότητάς τους, οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να επικοινωνήσουν μεταξύ τους και να εμπλουτίσουν παράλληλα τις γνώσεις τους σχετικά με τα ζητήματα, που πραγματεύεται το έργο.

Κέντρο Μελέτης Νεώτερης Κεραμεικής: Γκάζι - Βοτανικός - Κεραμεικός
Διεύθυνση: Μελιδόνη 4-6 Τηλέφωνο: 2103318491-5
Κυριακή 15 Ιουνίου 2014, ώρες: 11:30
Σάββατο 21 Ιουνίου 2014, ώρες: 11:30
Κυριακή 29 Ιουνίου 2014, ώρες: 11:30
Εισιτήρια
31 Μαΐου (δωρεάν είσοδος)
Τιμή εισιτηρίων: 12€/παιδιά – 9€/ενήλικες
Για group άνω των 8 παιδιών επικοινωνήστε με το τηλέφωνο: 6974362598.
Mουσείο Nεώτερης Kεραμικής
Tο Mουσείο Nεώτερης Kεραμικής στεγάζεται σε αναστηλωμένο νεοκλασικό κτίριο, στην οδό Mελιδώνη 4-6 στον Kεραμεικό, και άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό στις 18 Mαΐου 2000. Στο Mουσείο υπάρχουν: μόνιμοι εκθεσιακοί χώροι, χώρος περιοδικών εκθέσεων, αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων, αίθουσα για την υλοποίηση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων, βιβλιοθήκη - αναγνωστήριο, καφενείο & πωλητήριο.

Tους μόνιμους εκθεσιακούς χώρους του Mουσείου Nεώτερης Kεραμικής αποτελούν η αίθουσα εισαγωγής στην παραδοσιακή κεραμική, το εργαστήριο κατασκευής αγγείων χωρίς τη χρήση τροχού, το εργαστήριο κατασκευής αγγείων στον χειροκίνητο τροχό ("τροχί") και το εργαστήριο κατασκευής αγγείων στον ποδοκίνητο τροχό. Σε αυτούς παρουσιάζεται μια συνολική εικόνα της παραδοσιακής ελληνικής χρηστικής από τις αρχές του 19ου ως τα μέσα του 20ού αιώνα.
Mε εποπτικό υλικό (κείμενα, φωτογραφίες, βίντεο, χάρτες), σκηνικές αναπαραστάσεις των τριών τύπων εργαστηρίων που λειτούργησαν στον ελλαδικό χώρο κατά τους νεότερους χρόνους, και άλλα εκθέματα (αντικείμενα, έγγραφα, στερεοσκόπιο κ.ο.κ.), ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να αντλήσει ποικίλες πληροφορίες για την τεχνολογία και τον ρόλο της παραδοσιακής κεραμικής τέχνης, για τα στάδια και τις τεχνικές κατασκευής, την τυπολογία και τις χρήσεις των αγγείων, την παρουσία των αγγείων στην καθημερινή ζωή και στα έθιμα.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.