«Ο Κύκλος με την Κούκλα» σε μια κουκλοθεατρική παράσταση στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών (20/12)

140485Ο κουκλοθίασος Redicolo παρουσιάζει την παράσταση κουκλοθεάτρου «Ο Κύκλος με την Κούκλα». Πρόκειται για μία παράσταση με γιγαντόκουκλες που έχει παρουσιαστεί σε φεστιβάλ, θέατρα και πλατείες ανά την Ελλάδα, ενώ ταξιδεύει και σε σχολεία. Το κείμενο είναι βασισμένο στην «Ιστορία μιας εγκαταλελειμμένης κούκλας» του Ισπανού συγγραφέα Αλφόνσο Σάστρε, ένα έργο για παιδιά εμπνευσμένο από τον «Κύκλο με την κιμωλία».

Η υπόθεση της παράστασης:

Η Λολίτα, ένα κακομαθημένο πλουσιοκόριτσο που όλα τα έχει και δεν τα εκτιμάει, πετάει την παλιά της κούκλα, αφού την έχει καταστρέψει. Η Πάκα, η μικρή παραδουλεύτρα που εργάζεται στο πλούσιο σπίτι τη βρίσκει, τη φροντίζει και την ξαναφτιάχνει με όλη της την αγάπη και με τη βοήθεια του φίλου της του τσαγκάρη. Όταν η Λολίτα τη διεκδικεί ξανά, τίθεται το ερώτημα σε ποια από τις δύο ανήκει η κούκλα. Τα παιδιά καλούνται να πουν τη γνώμη τους και να προβληματιστούν για το τι θα ήταν δίκαιο.

Ως δικαστής εμφανίζεται ο παλιατζής που βάζει την κούκλα σε έναν κύκλο: «Μόνο η αληθινή μητέρα θα έχει τη δύναμη και τη σβελτάδα, την κούκλα έξω να τραβήξει». Όμως όποια νοιάζεται πραγματικά την κούκλα, δε θα μπορούσε να την τραβήξει δυνατά με κίνδυνο να τη χαλάσει…

Συντελεστές:
Σχεδιασμός – κατασκευή κουκλών: Κουκλοθίασος Redicolo
Κείμενο: Αλφόνσο Σάστρε
Σκηνοθεσία, μουσική: Δέσποινα Καλπενίδου, Γιάννης Μόμτσιος
Οργάνωση παραγωγής: Δέσποινα Καλπενίδου, Ελευθερία Καλπενίδου
Φωτογραφίες: Ελευθερία Καλπενίδου
Trailer: Γιάννης Μόμτσιος
Παραγωγή: Κουκλοθίασος Redicolo

Διανομή:
Μπαλονού, Πάκα, Πορτιέρης: Δέσποινα Καλπενίδου
Μουσικός, Λολίτα, Τσαγκάρης, Παλιατζής: Γιάννης Μόμτσιος

Διάρκεια: 40′

Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014, ώρες: 12:00

Εισιτήρια
Γενική είσοδος: 7€
Μειωμένο: 5€ (παιδικό, φοιτητικό, ανέργων)΄

Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ
Αγ.Δημητρίου 159A
2310 247111