Αρχική Εκδηλώσεις στη Βόρεια Ελλάδα «Ο Κυρ Λεωνίδας μπροστά στην αντίδραση»: κλασική κωμωδία του ρουμανικού θεάτρου στο Βαφοπούλειο (24-25/6)

«Ο Κυρ Λεωνίδας μπροστά στην αντίδραση»: κλασική κωμωδία του ρουμανικού θεάτρου στο Βαφοπούλειο (24-25/6)

conul l greaca logo (1)Το θεατρικό στούντιο επαγγελματιών καλλιτεχνών της διασποράς, θα παρουσιάσει στο Βαφοπούλειο στις 24 και 25 Ιουνίου 2014 και ώρα 20:00, το θεατρικό έργο «Ο Κυρ Λεωνίδας μπροστά στην αντίδραση» του Ιον Λούκα Καρατζιάλε, με παραστάσεις στα ελληνικά και στα ρουμάνικα, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του πολιτισμικού συλλόγου «Σύγχρονα Βαλκάνια» και με την υποστήριξη του DPRRP (Τμήμα «Πολιτικές» για τη σχέση με τους Ρουμάνους από όλη τη Γη, του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρουμανίας).

«Ο Κυρ Λεωνίδας μπροστά στην αντίδραση» είναι μια κλασική κωμωδία του ρουμανικού θεάτρου με θέμα που αντηχεί στη σύγχρονη κοινωνική και πολιτική ζωή. Λίγο πριν πάει για ύπνο, ο Λεωνίδας, περήφανος για τις ιδέες του, κάνει μια παθιασμένη συζήτηση με τη γυναίκα του γύρω από τους πολιτικούς του προβληματισμούς. Φτάνει σε τέτοιο σημείο πάθους και ψύχωσης που αρχίζει να φωνάζει συνθήματα υποστηρίζοντας τη «δημοκρατική» του θέση, καθώς η γυναίκα του, τελείως άσχετη με το θέμα και προκειμένου να τον ηρεμήσει, τον υποστηρίζει. Αργά τη νύχτα κι ενώ κοιμούνται, ξυπνούν από δυνατούς θορύβους που ακούγονται έξω από το σπίτι τους. Επηρεασμένοι από την προηγούμενη συζήτηση, σηκώνονται πανικόβλητοι και νομίζοντας ότι άρχισε εξέγερση στη πόλη, αποφασίζουν να φύγουν στα κρυφά. Όμως, η αλήθεια είναι πολύ πιο απλή και πολύ πιο αστεία!

Ο Καρατζιάλε (1852-1912) είναι από τις πιο σημαντικές μορφές του ρουμανικού θεάτρου κι έχει χαρακτηριστεί ως «ο Μολιέρος της Ρουμανίας» και «ο ιδρυτής του ρουμανικού θεάτρου».

Μετάφραση: Τάκης Δραγώνας
Σκηνοθεσία: Μόνικα Σαβουλέσκου-Βουδούρη
Σκηνογραφία, μουσική επιμέλεια: Αντρέα Μάτε
Παίζουν: Φλάβιος Νεάγκου, Λάουρα Μιχαέλα Ντουμίτρου, Ευελίνα Χαπεντσιούκ

Παραστάσεις: 24 Ιουνίου 2014: παράσταση στα ρουμάνικα
25 Ιουνίου 2014: παράσταση στα ελληνικά

Ώρα έναρξης 20:00, διάρκεια 45'

Είσοδος ελεύθερη

Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο
Γ. Βαφόπουλου 3, Τ.Κ. 546.46, Θεσσαλονίκη
2310 424.132-3


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.