Αρχική InfoSchool Εκπαιδευτικά Νέα Ο κύβος ερρίφθη για τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση - 0% στα νηπιαγωγεία, 6% στα φροντιστήρια, 13% σε γυμνάσια και λύκεια

Ο κύβος ερρίφθη για τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση - 0% στα νηπιαγωγεία, 6% στα φροντιστήρια, 13% σε γυμνάσια και λύκεια

Μηδενικός ΦΠΑ για νηπιαγωγεία, προνήπια και παιδικούς σταθμούς, ΦΠΑ 6% για ΙΕΚ, φροντιστήρια σχολές χορού κλπ και ΦΠΑ 13% για δημοτικό, γυμνάσιο και λύκειο, είναι το μοντέλο στο οποίο καταλήγει η κυβέρνηση για το θέμα των ιδιωτικών. Θα συνεχίσουν να εξαιρούνται τα μη κερδοσκοπικά σχολεία.

Προς το παρόν και με βάση τις πρώτες πληροφορίες δεν υπάρχει συντελεστής ΦΠΑ 23% στην εκπαίδευση. Εκδόθηκε πριν από λίγο η επίσημη ανακοίνωση από την συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής και το Κυβερνητικό Συμβούλιο Κοινωνικής Πολιτικής για τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση. Τα ισοδύναμα θα ανακοινωθούν στο τέλος της εβδομάδας και μένει να γίνουν δεκτά και από τους δανειστές!

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση:

Το καθεστώς του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση αποφασίστηκε να τροποποιηθεί ως εξής:

- Στους παιδικούς σταθμούς και τα νηπιαγωγεία, όπου οι θέσεις στα αντίστοιχα δημόσια είναι περιορισμένες, δεν θα επιβληθεί ΦΠΑ (0%)

- Στα φροντιστήρια, τα ΙΕΚ, τις σχολές ξένων γλωσσών, σχολές χορού, ωδεία κλπ, τα οποία κρίνονται σημαντικά για την εξωσχολική παιδεία που παρέχουν εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες στα παιδιά τους, επιβάλλεται μειωμένος ΦΠΑ 6%.

- Τέλος στα ιδιωτικά δημοτικά σχολεία, γυμνάσια και λύκεια, θα ισχύσει καθεστώς μειωμένου ΦΠΑ 13%.

Για πολύ καλή εξέλιξη στο θέμα του 23% ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση έκανε λόγο ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης φεύγοντας από το Μέγαρο Μαξίμου. «Θα υπάρξουν κυβερνητικές ανακοινώσεις, δεν θέλω να προτρέξω, υπάρχει πολύ καλή εξέλιξη», δήλωσε για το θέμα του 23% ΦΠΑ.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter