Αρχική Εκδηλώσεις στη Βόρεια Ελλάδα Ο Μαγικός Κύκλος, Ομάδες Παιχνιδιού

Ο Μαγικός Κύκλος, Ομάδες Παιχνιδιού

1375838_222069151292213_1113882424_nΟ Μαγικός Κύκλος, ομάδες παιχνιδιού αποτελεί ένα ευχάριστο πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης, που απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής, σχολικής και εφηβικής ηλικίας και που πραγματοποιείται στο Κέντρο Ψυχολογικής Υποστήριξης και Συμβουλευτικής, στην Θεσσαλονίκη.
Ειδικότερα, πρόκειται για ομάδες παιχνιδιού, βασισμένες στην ψυχοπαιδαγωγική παρέμβαση «friends play». Τα παιδιά μέσα από το παιχνίδι, το παραμύθι, τη μουσική, τη δραματοποίηση, τα εικαστικά και τηζωγραφική αποκτούν νέες δεξιότητες. Εκφράζουν τα συναισθήματά τους, αποκτούν αυτοπεποίθηση, μαθαίνουν να συγκεντρώνονται, μαθαίνουν πώς να κάνουν φίλους και πώς να χτίσουν μια συγκροτημένη προσωπικότητα.

Πώς μπορεί να διδαχθεί ένα παιδί να καλλιεργήσει:

τη φαντασία του, τη μνήμη, την προσοχή του, τη συγκέντρωση, την υπομονή, να συνεργάζεται με άλλα παιδιά, αλλά και με ενήλικες. Να αποκτήσει αυτοπεποίθηση, να μάθει να εκφράζει και να κατανοεί τα συναισθήματά του, να αναπτύσσει πρωτοβουλίες, να μάθει πώς να κάνει φίλους και να επεξεργάζεται δύσκολα θέματα που το απασχολούν;

Οι τελευταίες έρευνες καταδεικνύουν ότι: Συμβολικό παιχνίδι, παιχνίδια ρόλων, ομαδική ζωγραφική, ψυχοκινητικές ασκήσεις, παιχνίδια με μουσική και ποικίλες καλλιτεχνικές δραστηριότητες είναι τα μέσα, που ενισχύουν τη συνεργασία και την επικοινωνία. Επιπλέον, ενισχύουν την συγκέντρωση προσοχής, την αυτοεκτίμηση, την κοινωνική αλληλεπίδραση, καθώς και τη συναισθηματική έκφραση. Τα παιδιά μέσα από αυστηρά επιλεγμένα θεραπευτικά παιχνίδια, ενθαρρύνονται να επικοινωνούν σωστά με τους συνομηλίκους τους, να συνεργάζονται σε ομάδα, να ανακαλύπτουν τις δυνατότητές τους, να πιστεύουν στον εαυτό τους, να λαμβάνουν πρωτοβουλίες και να εκφράζουν συναισθήματα.  Έχουν την ευκαιρία ν’ ανακαλύψουν πτυχές του εαυτού τους και να γνωρίσουν τα όρια τους με θετικό και εποικοδομητικό τρόπο, για να αναπτύξουν συγκροτημένη, θετική και υπεύθυνη προσωπικότητα.

Πρόγραμμα Ομάδων παιχνιδιού του Μαγικού Κύκλου:
Ομάδα προσχολικής ηλικίας (4-6 ετών)
Δευτέρα 6μμ
Ομάδα σχολικής ηλικίας (7-11 ετών)
Τετάρτη 6μμ
Ομάδα εφήβων (12-16 ετών)
Παρασκευή 6μμ

Κέντρο Ψυχολογικής Υποστήριξης και Συμβουλευτικής

Λεωφόρος Κωνσταντίνου Καραμανλή 54,
περιοχή Ιπποκράτειο, Θεσσαλονίκη
2314.023.196 και στο 6945.619.949 (Κα Έλλη Γιαννοπούλου)


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.