Αρχική Γωνιά του μαθητή Ο μαθητής με μαθησιακές δυσκολίες θα τα καταφέρει με επιμονή και υπομονή

Ο μαθητής με μαθησιακές δυσκολίες θα τα καταφέρει με επιμονή και υπομονή

Διάφοροι επιστημονικοί χώροι προσπάθησαν να δώσουν τον ορισμό των Μαθησιακών Δυσκολιών, μη μπορώντας, όμως, να δώσουν ένα σαφή ορισμό. Αυτός που επικράτησε τελικά, ήταν αυτός της Εθνικής Συλλογικής Επιτροπής Μαθησιακών Δυσκολιών (Μαρκοβίτης και συν. 1991), ο οποίος αναφέρει ότι ο όρος Μαθησιακές Δυσκολίες αναφέρεται «σε ετερογενή ομάδα διαταραχών που χαρακτηρίζονται από δυσκολίες στην εκμάθηση και χρήση του λόγου στην ανάγνωση, στη γραφή, στη λογική σκέψη και στις μαθηματικές ικανότητες. Οι δυσκολίες αυτές, συνοδεύονται από προβλήματα στην αυτορρύθμιση, στην κοινωνική αντίληψη και αλληλεπίδραση».

Σχολική επίδοση

Ο άμεσος επηρεασμός των Μαθησιακών Δυσκολιών είναι στη σχολική επίδοση αφού είναι χαμηλή και αποκλίνει σε σύγκριση με το αναμενόμενο. Θεωρείται ότι ένας μαθητής έχει μαθησιακή δυσκολία όταν η επίδοσή του σε κάποιο μάθημα είναι 1-2 έτη χαμηλότερη από αυτήν που θα περίμενε κανείς, με βάση τη νοητική και χρονολογική ηλικία του. Ο όρος «Μαθησιακή Δυσκολία» είναι παραδοσιακά συνώνυμη με την έννοια της αποτυχίας (απρόσμενη αποτυχία), καθώς άτομα που έχουν επαρκή ευκαιρία να μάθουν, αντιμετωπίζουν δυσκολίες στη μάθηση.

Σημαντικές επιπτώσεις, όμως, παρουσιάζονται και σε καθημερινές στιγμές των παιδιών, που απαιτείται να προϋπάρχουν αδεξιότητες π.χ. ανάγνωσης, μαθηματικών ή γραφής.

Διαβάστε περισσότερα στο Infokids.com.cy


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter