Αρχική Παιδικά Εργαστήρια «O Μικρός Μότσαρτ» είναι έτοιμος να διδάξει στα παιδιά τη μαγεία της μουσικής μέσα από το παιχνίδι

«O Μικρός Μότσαρτ» είναι έτοιμος να διδάξει στα παιδιά τη μαγεία της μουσικής μέσα από το παιχνίδι

Το Μουσικό Νηπιαγωγείο «O Μικρός Μότσαρτ» είναι έτοιμο να υποδεχθεί τους μικρούς φίλους του στο Κέντρο Πολιτισμού Ρέντη. Μέσα από ένα μουσικό παιχνίδι φαντασίας, δημιουργίας και χρώματος και με εργαλεία το πιάνο και τη ζωγραφική, τα παιδιά μπορούν να αποκτήσουν τα οφέλη που παρέχει η μουσική ανεξαρτήτως αν θα γίνουν μουσικοί ή όχι.

Ο Δήμος Νίκαιας- Αγ.Ι. Ρέντη προχώρησε στη λειτουργία του συγκεκριμένου τμήματος προκειμένου να καλύψει τις καλλιτεχνικές ανάγκες των παιδιών προσχολικής ηλικίας και των πρώτων τάξεων του Δημοτικού. Παράλληλα ξεκίνησε τη λειτουργία του και το τμήμα Μουσικής Αγωγής Σύστημα Orff στη Νίκαια και στο Ρέντη. Πρόκειται για μια μουσικοπαιδαγωγική μέθοδο που συνδυάζει το λόγο, το ρυθμό , την κίνηση και το τραγούδι. Τα παιδιά μαθαίνουν να χρησιμοποιούν όργανα όπως καστανιέτες, τρίγωνα, κουδούνια,woodblocks, τύμπανα, μεταλλόφωνα, ξυλόφωνα αλλά και τη φωνή τους. Με ηχητικές κινήσεις ανακαλύπτουν τις δημιουργικές ικανότητές τους και μαθαίνουν την τέχνη του αυτοσχεδιασμού.

MOYSIKO NHPIAGWGEIO
Ο Δήμαρχος Νίκαιας- Αγ.Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης επισημαίνει: «Ο ρυθμός και η αρμονία παίζουν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του παιδιού. Γι’αυτό το λόγο αποφασίσαμε όχι μόνο να συνεχίσουμε το τμήμα μουσικής αγωγής για τα παιδιά προσχολικής ηλικίας αλλά και να ξεκινήσουμε για πρώτη φορά τη λειτουργία ‘Μουσικού Νηπιαγωγείου’ με στόχο να ενθαρρύνουμε τη δημιουργική έκφραση και τη φαντασία των λιλιπούτειων μαθητών. Ως Δημοτική Αρχή εξακολουθούμε να πιστεύουμε στην αξία των πολιτιστικών δράσεων γι’αυτό και φροντίζουμε να ενισχύουμε τα τμήματά μας καλλιεργώντας τις καλλιτεχνικές δεξιότητες μικρών και μεγάλων».

ΜΟΥΣΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ
«Ο Μικρός Μότσαρτ»

Κέντρο Πολιτισμού Ρέντη
Κύπρου 9
Πληροφορίες: 2104819007
Για μαθητές Νηπιαγωγείου, Α’ – Β’ Δημοτικού

ΤΜΗΜΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑ ORFF
Κέντρο Πολιτισμού Ρέντη
Κύπρου 9
Πληροφορίες: 2104819007

Δημοτικό Ωδείο
Καρακουλουξή 44 (Νίκαια)
Πληροφορίες: 210 4913025
Για μαθητές Νηπιαγωγείου, Α’ Δημοτικού


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter