Αρχική InfoMommy Πολιτισμός - Σεμινάρια «Ο μπαμπάς» του Φλοριάν Ζελέρ από τον Σταμάτη Φασουλή στο θέατρο

«Ο μπαμπάς» του Φλοριάν Ζελέρ από τον Σταμάτη Φασουλή στο θέατρο

Κατά τον Γάλλο συγγραφέα, πρόκειται για μια "τραγική φάρσα". Το βραβευμένο έργο "Ο μπαμπάς μου" που ανεβαίνει στο θέατρο "Δημήτρης Χορν" από τον Σταμάτη Φασουλή βάζει στο επίκεντρο τις ανθρώπινες σχέσεις. Όχι όμως γενικά και αόριστα, αλλά πολύ συγκεκριμένα. Τις σχέσεις ανάμεσα σε μια κόρη και τον πατέρα της που έχει άνοια, αλλά και τη σχέση του πατέρα με τον εαυτό του.

Η θριαμβευτική πορεία του έργου του Φλοριάν Ζελέρ «Ο μπαμπάς» (Le pere) στο Παρίσι το 2014, οδήγησε στη βράβευσή του με το Molière καλύτερου έργου -από τα πιο σημαντικά θεατρικά βραβεία στη Γαλλία-, και τον πρωταγωνιστή του, Ρόμπερτ Χερς να τιμάται με το βραβείο Molière στην κατηγορία καλύτερου ηθοποιού. Ένα χρόνο μετά, ταξίδεψε στο Λονδίνο, όπου και απέσπασε διθυραμβικές κριτικές από κοινό και κριτικούς. Φέτος, «η τραγική φάρσα», όπως χαρακτηρίζει ο ίδιος ο Γάλλος συγγραφέας το έργο του, θα παρουσιαστεί στη χώρα μας από τον Σταμάτη Φασουλή. Ο ηθοποιός – σκηνοθέτης θα το μεταφέρει από μέσα Οκτωβρίου στη σκηνή του Θεάτρου Δημήτρης Χορν, σε μετάφραση, σκηνοθεσία και ερμηνεία δική του. Θα υποδυθεί τον Αντρέ, που ζει μόνος του σε ένα διαμέρισμα στο Παρίσι. Όταν η κόρη του, Άννα και ο σύντροφός της, αποφασίζουν να μείνουν μαζί του, ανησυχώντας βλέποντάς τον να μεγαλώνει, αρχίζουν τα μεγάλα προβλήματα. Άλλοτε προκαλούν αυθόρμητο γέλιο και άλλοτε γνήσια συγκίνηση. Η συγκατοίκηση δεν είναι εύκολη. Εκτός από τα πρόσωπα, συγκρούεται το παρελθόν με το παρόν αλλά και με το μέλλον. Τι θα γίνει; Πού θα ζήσει το ζεύγος;

Διαβάστ τη συνέχεια στο infowoman.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.