Ο Μπιλ Γκέιτς εξηγεί γιατί τα παιδιά του δεν θα κληρονομήσουν την περιουσία του!

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στην τηλεοπτική εκπομπή Mornings, ο Μπιλ Γκέιτς ξεκαθάρισε ότι δεν σκοπεύει να αφήσει ούτε ένα δολάριο από την περιουσία του στα τρία παιδιά του, κάτι το οποίο γνωρίζουν ήδη και τον στηρίζουν γι αυτή την επιλογή του.

Ο ιδρυτής της Microsoft αποκάλυψε ότι έχει σκοπό να διαθέσει την περιουσία του, η οποία ανέρχεται στα 70 δις δολάρια, για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Μάλιστα, ανέφερε ότι τα παιδιά του είναι υπερήφανα για την απόφαση να διαθέσει τα χρήματα της οικογένειας για να βοηθήσει τις φτωχότερες τάξεις ανά τον κόσμο.

Ως εκ τούτου, οι δύο κόρες και ο γιος του θα πρέπει να αποκτήσουν τη σωστή εκπαίδευση για να ξεκινήσουν τη δική τους σταδιοδρομία και να ακολουθήσουν τα χνάρια του πατέρα τους εάν το θελήσουν: «Τα παιδιά μας θα λάβουν μια καλή εκπαίδευση και κάποια χρήματα, έτσι ώστε να μην βρεθούν ποτέ σε δύσκολη θέση, αλλά από εκεί και πέρα θα πρέπει να βγουν έξω και να διαγράψουν τη δική τους πορεία στη ζωή».

Η 20χρονη κόρη του Μπιλ Γκέιτς είναι ήδη φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ εδώ και δύο χρόνια, στο οποίο ο πατέρας της έχει δωρίσει 5 εκ. δολάρια, ώστε να κατασκευαστεί ένα υπερσύγχρονο εργαστήριο με υπολογιστές.