Αρχική Ρωτήστε το δικηγόρο "Ο νέος γάμος με το σύντροφο μου θα επηρεάσει τη διατροφή που παίρνω από τον πρώην σύζυγό μου;"

"Ο νέος γάμος με το σύντροφο μου θα επηρεάσει τη διατροφή που παίρνω από τον πρώην σύζυγό μου;"

I-wasted-years-of-my-life-on-that-manΚαλησπέρα,

είμαι διαζευγμένη-άνεργη μητέρα ενός κοριτσιού 6 ετών. Ο πρώην σύζυγός μου εδώ και 2 χρόνια μου καταβάλλει διατροφή (230 ευρώ το μήνα). Εδώ και ένα χρόνο συζώ με το σύντροφο μου και την κόρη μου και σκέφτομαι πολύ σοβαρά να προχωρήσω σε γάμο. Θα επηρεάσει αυτό σε κάτι τη διατροφή; Μέχρι ποια ηλικία είναι υπόχρεος ο πατέρας να καταβάλλει τα χρήματα;

 
Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Απάντηση του δικηγόρου Ιωάννη Π. Αλαβάνου

Αγαπητή κυρία,

Ο πατέρας είναι υπόχρεος προς διατροφή μέχρι την ενηλικίωση του παιδιού και μετά την ενηλικίωση, μέχρι την ολοκλήρωση των σπουδών του. Η καταβολή γίνεται προς εσάς που προφανώς έχετε την επιμέλεια του ανήλικου παιδιού, μέχρι να ενηλικιωθεί το παιδί και μετά την ενηλικίωση του, εφόσον αυτό συνεχίσει τις σπουδές και παρίσταται προς τούτο ανάγκη διατροφής, η καταβολή γίνεται στο παιδί. Η τυχόν απόφασή σας να τελέσετε νέο γάμο, ουδόλως επηρεάζει την υποχρέωση του πατέρα, για καταβολή της διατροφής.

Με εκτίμηση,

Γιάννης Π. Αλαβάνος

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΙΑΝΝΗ Π. ΑΛΑΒΑΝΟΥ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ
Κάνιγγος 27, 106 82 Αθήνα
Τηλ: +30210 3816555, +306932618706,
Fax: +30210 3816555
Email: jalavano@otenet.gr
Url: http://www.alavanos.gr/


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.