Αρχική InfoMommy Νέα Ο Πάπας ζήτησε συγχώρεση για τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών από ιερείς

Ο Πάπας ζήτησε συγχώρεση για τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών από ιερείς

vatican-pope.jpeg59-1280x960Ο Πάπας Φραγκίσκος ζήτησε χθες συγγνώμη εξ ονόματος της Καθολικής Εκκλησίας για τα σεξουαλικά εγκλήματα ιερέων σε βάρος μικρών παιδιών και υποσχέθηκε ότι θα επιβάλει "σκληρές κυρώσεις" εναντίον των δραστών.

Υποδεχόμενος μια αντιπροσωπεία του Διεθνούς Καθολικού Γραφείου για τα Παιδιά (BICE) ο Αργεντινός Πάπας για πρώτη φορά ανέλαβε προσωπικά την ευθύνη, εκ μέρους της Καθολικής Εκκλησίας, παραδεχόμενος ότι "ένας μικρός αριθμός ιερέων" προκάλεσε κακό σε μικρά παιδιά.

"Αισθάνομαι υποχρεωμένος να αναλάβω προσωπικά (σ.σ. την ευθύνη για) όλο το κακό που διέπραξαν ορισμένοι ιερείς, ένας μικρός αριθμός σε σχέση με το σύνολο των ιερέων, και να ζητήσω προσωπικά συγγνώμη για την ζημιά που προκάλεσαν με την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών", δήλωσε ο Ποντίφικας.

"Η Εκκλησία έχει συναίσθηση αυτής (. . .) της προσωπικής, ηθικής βλάβης που διέπραξαν άνθρωποι της και δεν θα κάνουμε ούτε βήμα πίσω όσον αφορά τον τρόπο αντιμετώπισης του προβλήματος αυτού και τις κυρώσεις που θα πρέπει να επιβληθούν. Αντιθέτως, θα πρέπει να είμαστε ακόμη αυστηρότεροι. Επειδή δεν είναι δυνατόν να παρενοχλούνται παιδιά", τόνισε.

Ο Φραγκίσκος δεν διευκρίνισε πάντως τι είδους "κυρώσεις" θα είναι αυτές, εάν δηλαδή η Εκκλησία θα χειριστεί εσωτερικά το θέμα ή θα παραπέμψει ιερείς σε ποινικά δικαστήρια.

Συνεχίζοντας την ομιλία του, ο Πάπας κατέκρινε έντονα αυτό που αποκάλεσε "μοναδική σκέψη" της φιλελεύθερης κοινωνίας, κυρίως όσον αφορά την εκπαίδευση. "Θα ήθελα να διακηρύξω την αντίθεσή μου σε κάθε είδους εκπαιδευτικό πειραματισμό στα παιδιά. Δεν μπορούμε να κάνουμε πειράματα με τα παιδιά και τους νέους", τόνισε.

Ο ποντίφικας τόνισε επίσης ότι τα παιδιά θα πρέπει να προστατεύονται από κάθε μορφή βίας, από την υποχρεωτική εργασία και την στρατολόγησή τους ενώ θα πρέπει επίσης να έχουν το δικαίωμα "να μεγαλώνουν σε μια οικογένεια με έναν πατέρα και μία μητέρα".


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.