Αρχική Ρωτήστε το δικηγόρο "Ο παππούς θέλει να αγοράσει διαμέρισμα στην ανήλικη κόρη μου. Σε ποιο όνομα θα ήταν καλό να γίνει το συμβόλαιο;"

"Ο παππούς θέλει να αγοράσει διαμέρισμα στην ανήλικη κόρη μου. Σε ποιο όνομα θα ήταν καλό να γίνει το συμβόλαιο;"

Καλησπέρα. Ο πατέρας μου θέλει να αγοράσει δώρο ένα διαμέρισμα στην ανήλικη κόρη μου. Θέλω να ρωτήσω σε ποιο όνομα θα ήταν καλύτερο να γίνει το συμβόλαιο (στου παιδιού ή στο δικό μου) δεδομένου ότι ο σύζυγος μου έχει ήδη στο όνομα του μια κατοικία από γονική παροχή, η οποία του ανήκει 50% πλήρως και 50% είναι με επικαρπία. Ευχαριστώ.

Απάντηση του δικηγόρου Ιωάννη Π. Αλαβάνου

Το καλύτερο που θα πρέπει να κάνετε είναι να το μεταβιβάζατε στο όνομα της ανηλίκου κόρης σας, σε αυτή όμως την περίπτωση χρειάζεται απόφαση Δικαστηρίου, το οποίο θα σταθμίσει το συμφέρον του παιδιού και μετά την απόφαση αυτή θα πρέπει να γίνει Συμβολαιογραφική πράξη.

Με εκτίμηση,

Γιάννης Π. Αλαβάνος

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΙΑΝΝΗ Π. ΑΛΑΒΑΝΟΥ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ
Κάνιγγος 27, 106 82 Αθήνα
+30210 3816555, +306932618706,
fax: +30210 3816555
Email: jalavano@otenet.gr
Url: http://www.alavanos.gr/


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.