Ο Πάτερ Αντώνιος από την «Κιβωτό του Κόσμου» στέλνει τις ευχές του στο Infokids.gr

«Στόχος μας είναι τα παιδιά να νιώσουν ότι υπάρχει και ένας άλλος κόσμος, πέρα από αυτόν που έχουν γνωρίσει. Μόνο κίνητρό μας είναι η αγάπη και σε αυτή βασιζόμαστε», συνηθίζει να λέει ο Πατέρας Αντώνιος Παπανικολάου.

Ο εμπνευστής και ιδρυτής της «Κιβωτού του Κόσμου», που αναδείχθηκε Κορυφαία Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση στην Ελλάδα για το 2016, με τεράστια κοινωνική προσφορά, στέλνει μέσω του Infokids.gr τις ευχές του για το νέο έτος:

«Όταν ο επίγειος βασιλιάς πασχίζει με αλαζονεία να καταγράψει τους δούλους του σε όλη την οικουμένη, τότε γεννιέται αθόρυβα και φτωχικά ο Χριστός.

Αντίθετα, ο Χριστός αδελφούς και φίλους θα καταγράψει στη δική Του βασιλεία!

Ενώ είναι άνθρωπος ο πρώτος, θεός αυτοανακηρύσσεται.

Ενώ είναι Θεός ο δεύτερος, σάρκα ανθρώπου καταδέχεται!

Παραμυθένια παλάτια φιλοξενούν τον Καίσαρα.

Σε σπήλαιο κρύο και απρόσιτο γεννιέται ο Θεάνθρωπος.

Αυτό είναι το νόημα, αγαπητοί μου αδελφοί και φίλοι, της μεγάλης αυτής εορτής των εορτών. Αυτό γιορτάζουμε σήμερα: την επίσκεψη του Θεού στους ανθρώπους με διακριτικότητα και με μεγάλο σεβασμό στην ελευθερία τους.

Για να μπορέσουμε όλοι εμείς να πάμε προς τον Θεό ή καλύτερα να ξαναγυρίσουμε σε Αυτόν. Να ξεντυθούμε τον παλαιό άνθρωπο (της αμαρτίας) και να ξαναντυθούμε τον καινούργιο (της ελευθερίας).

Και έτσι, με τον Χριστό, να ξαναζήσουμε, αφού αναγεννηθούμε πνευματικά στη δική Του ζωή.

Ας ακολουθήσουμε, λοιπόν, τον Χριστό και ας χαρούμε προκαταβολικά για τη γέννησή Του. Ας Τον ακολουθήσουμε ακόμα και όταν Εκείνος φεύγει πρόσφυγας στην Αίγυπτο, γενόμενοι και εμείς πρόσφυγες μαζί Του, ως μαθητές Του που είμαστε.

Ας μιμηθούμε, λοιπόν, τον Χριστό, ας αρθούμε στο ύψος της δικής Του θυσιαστικής αγάπης και ας αγαπήσουμε μέχρι θυσίας τον πονεμένο, τον άστεγο, τον πρόσφυγα.

Άλλωστε, Χριστούγεννα είναι. Χριστός επί γης, υψώθητε».

Με την εν Χριστώ αγάπη,

πατήρ Αντώνιος Παπανικολάου