Αρχική InfoMommy Πολιτισμός - Σεμινάρια Ο Πέτρος Φιλιππίδης μεταμορφώνεται σε «Φον Δημητράκη»

Ο Πέτρος Φιλιππίδης μεταμορφώνεται σε «Φον Δημητράκη»

fon dimitrakis_photo

Ο «Φον Δημητράκης», είναι ενδεχομένως το κορυφαίο έργο του Δημήτρη Ψαθά, γραμμένο στην περίοδο της Κατοχής. Παρουσιάστηκε πρώτη φορά επί σκηνής το 1946 στην περίοδο του Εμφυλίου, κι έκτοτε κερδίζει τις καρδιές όλων όσων λαχταρούν να δουν μια σπαρταριστή σάτιρα πάνω σ’ ένα επίκαιρο θέμα: το πάθος για εξουσία.

Ο πολυαγαπημένος Πέτρος Φιλιππίδης τώρα, φέτος σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί σε αυτή την υπέροχη παράσταση.
Η υπόθεση εκτυλίσσεται σ’ ένα αστικό σπίτι της Αθήνας της Κατοχής του 1942. Ο Δημήτρης Χαρίτος είναι ένας αποτυχημένος και δειλός πολιτευτής, ο οποίος μέσα σ΄αυτήν την περίοδο, βρίσκει την ευκαιρία να πραγματοποιήσει το μεγάλο του όνειρο: να γίνει Υπουργός, συνεργαζόμενος, όμως, με τους Γερμανούς. Μέσα στο σπίτι του και πίσω από την πλάτη του επικρατούν αντίθετες τάσεις. Η οικογένειά του αποτελείται από πατριώτες: ο γιός του είναι αντάρτης στα βουνά, η κόρη του λαμβάνει ενεργό μέρος στην αντίσταση, ενώ ο αδερφός του ο Λεωνίδας, δάσκαλος στο επάγγελμα και αγωνιστής, ανοίγει μέσα στην Κατοχή μπακάλικο, απ’ όπου διακινεί στα κρυφά πολεμοφόδια στους αντάρτες του βουνού. Την ίδια στιγμή, ο Δημητράκης καμαρώνει για την υπουργική του καρέκλα.

_MG_0409
Για τις ανάγκες της παράστασης ο Πέτρος Φιλιππίδης έδωσε την ευκαιρία σε ένα νέο παιδί, τον Θανάση Ισιδώρου, ο οποίος μόλις αποφοίτησε από τη δραματική σχολή «Πράξις 7», να βρεθεί επί σκηνής με αξιόλογους ηθοποιούς.

ΗΘΟΠΟΙΟΙ:
Πέτρος Φιλιππίδης, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Δημήτρης Μαυρόπουλος, Μαρία Κατσανδρή, Φαίη Ξυλά, Γιάννα Παπαγεωργίου, Γιώργος Ψάλτου, Μανώλης Χουρδάκης, Χριστίνα Σπατιώτη, Χρύσα Κλούβα, Θανάσης Ισιδώρου.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ:

Τετάρτη : 7 μ.μ.

Πέμπτη έως Κυριακή : 9 μ.μ.

Σάββατο λαϊκή απογευματινή : 6 μ.μ.

Από την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου

ΘΕΑΤΡΟ ΜΟΥΣΟΥΡΗ

Πλ. Καρύτση 7, Αθήνα, τηλέφωνο: 210 3310953
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ:
20 ευρώ,17 ευρώ λαϊκή απογευματινή, 14 ευρώ (νεανικό - μέχρι 28 ετών & συνταξιούχοι -άνω των 60 ετών), 14 ευρώ οικονομικό.*, 10 ευρώ άνεργοι (με την επίδειξη κάρτας ανεργίας), Σάββατο βράδυ και περίοδο εορτών γενική είσοδος 22 ευρώ.

*Ενιαίο οικονομικό εισιτήριο για τρεις διαφορετικές παραστάσεις, στην ειδική τιμή των 42 ευρώ. (ΘΕΑΤΡΟ ΒΡΕΤΑΝΙΑ - «SORRY…I’M GREEK», ΘΕΑΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ - «Ο ΠΟΥΠΟΥΛΕΝΙΟΣ», ΘΕΑΤΡΟ ΜΟΥΣΟΥΡΗ - «ΦΟΝ ΔΗΜΗΤΡΑΚΗΣ»)

ΩΡΕΣ ΤΑΜΕΙΟΥ:

Τρίτη έως Κυριακή 10.00 π.μ. - 2.00 μ.μ. & 5.00 μ.μ. - 9.30 μ.μ.

Δευτέρα κλειστό

τηλ.: 2103310953


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.