Αρχική InfoMommy Πολιτισμός - Σεμινάρια Ο "Πλούτος" του Αριστοφάνη πρώτη φορά διασκευάζεται για παιδιά

Ο "Πλούτος" του Αριστοφάνη πρώτη φορά διασκευάζεται για παιδιά

Ο «Πλούτος» του Αριστοφάνη σε μουσική και τραγούδια του Δημήτρη Παπαδημητρίου με τη Φωτεινή Δάρρα για πρώτη φορά σε παιδική σκηνή ανεβαίνει στο θέατρο Τζένη Καρέζη από τις 31 Οκτωβρίου.

Πρόκειται για μία παράσταση που αξίζει να παρακολουθήσει όλη η οικογένεια μαζί, καθώς το θέμα της αφενός φέρνει τα παιδιά αντιμέτωπα με το αρχαιοελληνικό θέατρο αφετέρου σε όλη τη διάρκεια της παράστασης με καθαρότητα δίδονται μηνύματα για έναν δίκαιο, έντιμο τρόπο ζωής.

Στην μουσικοθεατρική παράσταση πρωταγωνιστούν ο Κωνσταντίνος Καζάκος στο ρόλο του Χρεμύλου, ο Δημήτρης Μενούνος στο ρόλο του Καρίωνα, η Θάλεια Προκοπίου στον ρόλο της Πενίας, ο Δημήτρης Σταμούλης στο ρόλο του Πλούτου και η Νατάσα Κοτσοβού στο ρόλο της γριάς. Μαζί τους ο Δημήτρης Γρηγοριάδης και ο Λευτέρης Βλάχος.

Παίζουν οι μουσικοί και οι ηθοποιοί: Γιώργος Χατζής, Οδυσσέας Αποστολόπουλος, Δημήτρης Πάσσιος

Σε μετάφραση και στίχους τραγουδιών του Γιώργη Έξαρχου και σκηνοθεσία της Ανδρομάχης Μοντζολή.

23363693_KAZAKOS_DARRA.limghandler

Ο «Πλούτος» είναι η τελευταία σωζόμενη κωμωδία του Αριστοφάνη. Η μορφή, την οποία σήμερα γνωρίζουμε, είναι εκείνη που γράφτηκε το 388 π.Χ., σηματοδοτώντας το πέρασμα από την αρχαία στη νεότερη αττική κωμωδία.

Οι καταστάσεις που περιγράφει στον «Πλούτο» ο Αριστοφάνης, παραπέμπουν στο σήμερα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την διαδικασία προετοιμασίας της παράστασης εφαρμόζονται δημιουργικές τεχνικές και μέθοδοι, με στόχο την θεατροπαιδαγωγική προσέγγιση και την ευαισθητοποίηση του σύγχρονου θεατή.

Η παράσταση στοχεύει στο να παρασύρει μικρούς και μεγάλους αρχαιοελληνικού θεάτρου, προσφέροντας τους μια θεατρική και μουσική εμπειρία.

Υπόθεση του έργου
Ένας πατέρας, ο Χρεμύλος, πηγαίνει στους Δελφούς να ρωτήσει τον θεό Απόλλωνα τι ακριβώς πρέπει να κάνει ώστε ο γιος του να έχει καλύτερη από αυτόν τύχη στη ζωή του.

Ο θεός του απαντάει πως πρέπει να ακολουθήσει τον πρώτο άνθρωπο που θα συναντήσει βγαίνοντας από τον ναό. Αυτός που συναντά όμως, είναι ένας κουρελής και τυφλός, αλλά πρέπει να τον ακολουθήσει χωρίς να ξέρει ούτε ποιος είναι, ούτε ποιο είναι το όνομά του.

Αργότερα θα μάθει πως είναι ο ίδιος ο θεός Πλούτος, δηλαδή αυτός που μοιράζει τα πλούτη – χωρίς να βλέπει πού και σε ποιον τα δίνει. Όσο είναι τυφλός όμως, μπορεί να γίνει άδικος, επομένως πρέπει να ξαναβρεί το φως του, ώστε να διακρίνει τον αποδέκτη του πλούτου...

Ο Χρεμύλος πάει τον Πλούτο στον Ασκληπιό, που τον γιατρεύει, και έτσι τώρα ο “τυφλός θεός” έχει αρχίσει να ξαναβλέπει και να ξέρει πού και πώς πρέπει να δίνει τα πλούτη. Όταν όμως γίνεται γνωστό ότι ο Χρεμύλος έχει στο σπίτι του τον θεό Πλούτο, αρχίζουν να προσέρχονται
διάφοροι πονηροί και καιροσκόποι για να ζητήσουν από τον Πλούτο, που τώρα πλέον βλέπει, να τους κάνει πλούσιους.

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία-Δραμ. Επεξεργασια: Ανδρομάχη Μοντζολή
Μετάφραση-Στίχοι τραγουδιών: Γιώργης Έξαρχος
Μουσική: Δημήτρης Παπαδημητρίου
Σκηνικά-Κουστούμια: Mατίνα Μέγκλα
Κίνηση: Φρόσω Κορρού

Παιδαγωγ. Σύμβουλος: Λάκης Κουρετζής-Επιτ.Καθηγ. Πανεπ.Αθηνών
Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Πάνος Αγγελόπουλος -Σκηνοθέτης

Θεατρική Περίοδος: Νοέμβριος 2015-Απρίλιος 2016
Διάρκεια: 1 ώρα και 50 λεπτά
Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Σάββατο 15:00 / Κυριακή 17:00.
Γενική είσοδος: 14 ευρώ
Προπώληση: 12 ευρώ
Εισιτήρια: στο ταμείο του θεάτρου Τζένη Καρέζη, τηλ.: 210 3636144 - 210 3625520 και στο Viva.gr, τηλέφωνο κρατήσεων 11876, στο κατάστημα Viva, TheMallAthens, και στο VivaWalletMobileApp, στα καταστήματα Public και στο tickets.puplic.gr, στα βιβλιοπωλεία Παπασωτηρίου και στο tickets.papasotiriou.gr, στα βιβλιοπωλεία Ianos και στο tickets.ianos.gr, στα καταστήματα SevenSpots, στα ReloadStores, στα καταστήματα MediaMarkt και στο tickets.mediamarkt.gr

Παραστάσεις για σχολεία Πέμπτη και Παρασκευή στις 11:00 μ.μ.
Τηλ. Κρατήσεων: 2103636144, 2103625520

Θέατρο Τζένη Καρέζη, Ακαδημίας 3, τηλ. 2103636144


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.